„Řidič felicie totiž v křižovatce odbočoval vlevo z vedlejší komunikace a přitom nerespektoval dopravní značení a nedal přednost v jízdě motocyklistovi. Ten jel po hlavní komunikaci, tedy ulicí Opavská, rovně. Pak došlo ke střetu levé přední části felicie s přední částí motocyklu,“ popsala kolizi mluvčí bruntálských policistů Lucie Zgarbová. Hmotná škoda vyšplhala na sedmdesát tisíc, z toho na motorce na padesát tisíc korun. Navíc si motorkář poškodil za sedm tisícovek speciální oděv. Poté ještě musel kvůli zranění na předloktí do nemocnice.

„Policisté na místě zjistili, že na suzuki jsou vylepeny neplatné známky STK a ME a za tento přestupek byla zraněnému řidiči uložena bloková pokuta. Věc je dále v šetření a dle doby léčení motorkáře bude posouzena případná trestní odpovědnost řidiče felicie,“ podotkla Lucie Zgarbová.

Kolem šesté hodiny večerní měl smůlu u penzionu v Karlově čtyřiatřicetiletý muž na hondě. Profil komunikace nebyl právě stvořen pro jeho razantní styl jízdy. V zatáčce silný stroj položil. Sjel mimo silnici a způsobil si škodu za třicet tisíc korun. Nejnepříjemnější pro něj je jeho zlomená pánev.

„Do soukromého auta policisty z Břidličné narazil v sobotu v 18 hodin sedmnáctiletý řidič malého motocyklu Simson u fotbalového hřiště ve Velké Štáhli,“ informovala Lucie Zgarbová a dodala: „Mladík totiž předjížděl zprava osobní vozidlo Opel Astra Caravan řízené policistou v době mimo službu, když s ním policista odbočoval z hlavní komunikace doprava.“ Srážka byla neodvratná. Klučina spadnul do příkopu a musel do nemocnice k ošetření. Třicet dva tisíc činí hmotná újma.

O den později nehody motorkářů pokračovaly. Odpoledne se odehrál kuriózní příběh mezi Valšovem a Bruntálem. „Silný motocykl suzuki (GSX-R1000) zde řídil sedmadvacetiletý řidič, který nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před sebou jedoucím vozidlem honda,“ vyjádřila se k začátku srážky Lucie Zgarbová. Před ním jedoucí dvaačtyřicetiletý motorista v té chvíli odbočoval vlevo. Motocyklista brzdil snad i očima. Po chvíli upadl na vozovku a ještě ze setrvačnosti se silná mašina srazila s vozidlem. „Motorka pak skončila v levém silničním příkopu za křižovatkou. Vznikla na ní škoda za asi padesát tisíc, na autě asi za třicet tisíc korun. Ke zranění osob kupodivu nedošlo,“ dodala mluvčí. Motorkářův výkon ještě policisté „odměnili“ pokutou.