Řidič nákladního automobilu DAF odbočoval na Hlavní třídu. S bezmála dvanáct metrů dlouhým vozem si musel patřičně najet. Přitom se soustředil na pracovníky pohybující se na středovém dělícím pásu a v pravém zpětném zrcátku kontroloval, zda zadní částí o něco nezavadí. Při tomto manévru bohužel přehlédl chodce, který přecházel zleva ze středového ostrůvku po přechodu. Sedmasedmdesátiletý muž byl sražen a spadl na zem.

Svědci i znalci se shodli, že nákladní automobil jel velmi pomalu a silný nebyl ani náraz do chodce. Starý člověk se však při pádu nešťastně uhodil do hlavy a způsobil si krvácení do mozku. V únoru pak přes operaci zraněním podlehl.

Státní zástupce žádal trest v dolní polovině trestní sazby a spokojil se s podmínkou a trestem zákazu řízení. Obhájce obžalovaného řidiče se přimlouval za co nejmírnější trest zákazu řízení s odvoláním, že se jednalo o velmi nešťastnou kolizi v pomalé rychlosti. Soud musel vzít v úvahu skutečnost, že chodec přecházel po vyznačeném přechodu pro chodce. Obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou, rozsudek proto není pravomocný.