Kouč Vlastimil Petržela to ostatně potvrdil už po středečním nevydařeném výkonu v derby s Vítkovicemi, ve kterém favorit zachraňoval remízu (2:2) až v samotném závěru.

Po zápase se hodně mluvilo hlavně o tom, proč pouze na lavičce náhradníků zůstal klíčový záložník Hrubý. Místo něj nastoupila zimní slovenská posila Pekár. „Někdo má rád Pekára, někdo Hrubého. V kádru máme čtyřiadvacet hráčů, krásně placených. Na co je tam mám?" ptal se Petržela. Sám ale záhy potvrdil, že proti Sokolovu už dostanou šanci hráči, kteří na jaře pravidelně nastupovali. „Hrubý už bude odpočatý," naznačil Petržela.

Baník má před dotírající Opavou v tabulce stále „luxusní" náskok tří bodů a k dobru i bilanci ze vzájemných zápasů. „Sokolov je nepříjemný a houževnatý soupeř, který nás potrápil i na podzim. Pro mě je ale důležité, abychom zlepšili svou hru a podali mnohem lepší výkon než proti Vítkovicím. Pořád se nemusíme na nikoho ohlížet. Máme náskok, je to na nás. Doufám, že nám jako vždy pomůžou i výborní fanoušci," dodal trenér Petržela.