Tentokrát ale Baník srazil více než cokoliv jiného sporný verdikt pomezního rozhodčího Patáka, který v 62. minutě po Hlinkově gólové střele odmával postavení mimo hru, po němž se strhla na hřišti vlna nevole. Ostravané se nakonec jen krátký okamžik radovali z vyrovnání 1:1.

Dukla se po většinu zápasu úspěšně bránila snaze ostravského celku konečně prolomit jarní neúspěšnou sérii. To se jí podařilo, navíc podnikala nebezpečné kontry a po třetím z nich se mohla po dorážce Patrika Brandnera radovat z vedení.

Baník se i ve druhém poločase snažil o výsledkový obrat a jen pár okamžiků před inkriminovaným momentem, jenž rozvášnil celý stadion, se zdálo, že by Baroš mohl vyrovnat, jenže i on stál v ofsajdu.

Stadion bouřil, střídačka Baníku byla na nohou, ale logicky moment, po kterém byl Hlinkovi upřen gól, snahu domácích na pár okamžiků otupil a navíc se po tečovaném Bezpalcově centru radoval z pojišťovací branky Ondřej Kušnír.

Když už se zdálo, že Baníku nebude v utkání přáno vůbec nic, dokázal Baroš silou vůle vykřesat naději aspoň na remízu, jenže dál už ani přes obrovskou snahu nebylo nic…

FC Baník Ostrava – FK Dukla Praha 1:2 (0:1)
Branky: 90.+1. Baroš – 38. Brandner, 67. Kušnír. Rozhodčí: Nenadál – Paták, Kubr. ŽK: Procházka, De Azevedo – Bezpalec. Diváci: 3916.
Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Psyché, Granečný – Fillo, Hrubý (71. Poznar), Hlinka, Jirásek (46. Diop), De Azevedo – Baroš. Trenér: Páník.
Dukla: Rada – Kušnír, Ostojič, Bezpalec, Miloševič – Brandner (90.+4 Douděra), Holík (79. Hanousek), Bilovský – Schranz (73. Preisler), Holenda, Podaný. Trenér: Hynek.

NAPLNÍ SE ČERNÝ SCÉNÁŘ? Fotbalisty Baníku Ostrava dnes čeká velký test. Zápas proti pražské Dukle už hodně napoví o tom, zda na konci května přijde znovu pád o fotbalové patro níž.
Na Duklu potřebuje Páník odhodlané bojovníky