„Teplice na jaře bojovaly o Evropskou ligu, takže je vidět, že jde o velice zdatného soupeře. A co jsme je teď viděli, na Slavii působily hodně dobrým dojmem, myslím si, že mají perfektní a rychlou přechodovou fázi po zisku míče,“ uvedl Radim Kučera, trenér Baníku, před dnešním zápasem.

„Navíc dobře pracují v defenzivě i směrem dopředu, kde si musíme dát pozor na Filla, který je hodně nebezpečný. Ofenzivní síla Teplic však není jen o něm, akorát se mi teď zdá, že je to jejich rozdílový hráč,“ doplnil.

Marek Hlinka
Doufám, že doma ukážeme jinou tvář, přeje si záložník Baníku Marek Hlinka

Ostravané v týdnu museli vstřebat direkt ze Slovácka, ale hlavy jim nikdo zvedat nemusel. „Ano, chyby jsme si vyříkali, ale sami kluci dobře vědí, proč to na Slovácku dopadlo tak, jak to dopadlo. Zkrátka jsme tam zaspali začátek, nechali si ujet vlak a tím pádem nedosáhli na body,“ poznamenal Radim Kučera.

„Je ale jasné, že se chceme fanouškům ukázat ve druhém domácím zápase v lepším světle než před týdnem a samozřejmě myslíme na první vítězství na vlastním hřišti,“ zdůraznil kouč Baníku, který nevyloučil změny v sestavě.

„Kádr je celkem široký a někteří hráči se mi ukázali v dobrém světle v domácím poháru, takže v hlavě určité změny mám. Ale kolik jich bude, to se uvidí až na začátku utkání,“ dodal ostravský kouč před zápasem s týmem, proti kterému se v posledních letech Baníku moc nedařilo. Teplicím se povedlo sedmkrát v řadě proti Baníku bodovat.

Jan Krčmařík úplně vpravo.
"Jsme tak trochu přelétaví ptáci," směje se útočník Hlubiny Krčmařík

Další program 4. kola: Sobota 17.00: Zlín - Karviná, 18.00: Bohemians - Slavia, 20.00: Boleslav - Liberec. Neděle 17.00: Olomouc - Brno, Jihlava - Plzeň, Jablonec - Dukla.