Lepší vyvrcholení si fotbaloví fanoušci v regionu ani nemohli přát. Až zítřejší poslední kolo druhé ligy totiž rozhodne o tom, kdo doprovodí olomouckou Sigmu do první ligy.

Bude se radovat Baník Ostrava, nebo Slezský FC Opava?

Jasno bude v neděli okolo 17. hodiny!

Všechny trumfy drží ostravský celek, který hostí doma šesté Znojmo. Baník má před Opavou náskok jeden bod a navíc má i lepší bilanci ze vzájemných zápasů, která přijde na řadu v případě, že oba kluby budou mít stejně bodů.

Ale snadné to mít svěřenci trenéra Vlastimila Petržely rozhodně nebudou. Na jaře totiž na Městském stadionu remizovali s Pardubicemi (1:1) nebo Vítkovicemi (2:2).

„Řeknu to úplně na rovinu, když to nezvládneme, budeme za hlupáky. A to pak ať Opava slaví, bude to zasloužené," uvedl kapitán Baníku Tomáš Zápotočný, jehož tým bude pod obrovským tlakem. Nic jiného než vítězství se od ostravského celku nečeká.

„Nervy budou pracovat, to je jasné. Ale tak to má být! Hodně spoléháme na podporu svých fanoušků," dodal bojovným hlasem Zápotočný. V sobotu Baník oznámil na svém webu, že utkání je už vyprodané (11 500). 

Vlastimil Petržela
Kouč Baníku Petržela netušil, že Opava v závěru utkání skórovala

Opava hostí doma Sigmu Olomouc, která podle posledních informací nenastoupí v nejsilnější sestavě a kouč Jílek dá šanci mladým hráčům z kádru. „Sice to nemám ve svých rukou, ale věřím, že postoupit můžeme. Chceme porazit Sigmu a pak budeme čekat, co se stane v Ostravě," popsal pravděpodobný scénář stoper Opavy Jan Žídek.

Opava naposledy hrála první ligu v sezoně 2004/2005 a už samotná skutečnost, že svěřenci trenéra Romana Skuhravého mají do posledního kola šanci postoupit, se dá označit za malý fotbalový zázrak. „Na začátku jarní části jsem si přál, ať se rozhoduje ve 30. kole, to se stalo. Situaci nemáme ve svých rukou, stále jsme v roli honícího psa. Pokud nás má zajímat Baník, musíme porazit Sigmu Olomouc," uvedl Skuhravý.

Naposledy Slezský FC bojoval do posledního kola o postup v sezoně 2007/2008, kdy ale tým prohrál v Jihlavě (2:3) a z postupu se radovaly celky Příbrami a Bohemains.

Kdo se bude radovat v neděli večer?

Rozhodčí na Karvinsku měl řídit utkání opilý.
Kvůli opilému rozhodčímu se nedohrál zápas okresního přeboru