Ostravané odehráli zápas dvou rozdílných poločasů.

V tom prvním umožnili chytře hrajícím Teplicím jít bez většího úsilí do dvougólového vedení, naopak po změně stran rozehráli atraktivní partii, v níž během dvaadvaceti minut obrátili vývoj díky trefám Dyjana Carlose De Azeveda (s dopomocí teče Jeřábka), Roberta Hrubého a Tomáše Mičoly na vlastní stranu.

A kdyby necelou čtvrthodinu před koncem po báječném sóle Milan Baroš dokázal lob vtěsnat pod břevno, mohlo být hotovo. Nakonec se tak ale nestalo.

Baník v divácky určitě poutavém střetnutí přišel v závěru nejen o dva body, ale už v prvním poločase o brankáře Petra Vaška, který po souboji s Fillem skončil na nosítkách. Podle informací ostravského klubu je zkušený brankář v nemocnici s poraněnými zády.

Marek Hlinka
Doufám, že doma ukážeme jinou tvář, přeje si záložník Baníku Marek Hlinka

Ohlasy trenérů obou celků po zápase:

Radim Kučera (Baník Ostrava):

„První poločas jsme působili, řekl bych, ustrašeným dojmem. V první řadě jsme měli strašně dlouhou přípravnou kombinaci, nikdo z hráčů to nechtěl vzít na sebe. Spíš to bylo takové, jako když se posouvají horké brambory. Bylo to nervózní, nesourodé, kostrbaté a doopravdy někteří hráči působili nervóznějším dojmem. Teplice nás trestaly prakticky v každém útoku, měly dvě šance a obě daly. My jsme taky měli dvě, ale ty jsme nedali. Asi po zásluze jsme prohrávali 0:2, hosté totiž působili lepším dojmem. Ale hodili jsme to za hlavu, zbavili jsme se nervozity a najednou jsme působili jiným dojmem. Třicet minut jsme Teplice nepustili k naší bráně, tlak byl místy enormní a zápas jsme otočili. Karty se znovu rozdaly, Teplice musely hrát riskantněji, začaly nakopávat a byly nebezpečné. Musím říct, že jsme závěr měli dohrát trochu zkušeněji. Myslím to, že v koncovce jsme nemuseli pokaždé dávat centr do šestnáctky, uhrát to v kraji, podržet míč, udělat aut. Nakonec jsme inkasovali třetí gól ze standardní situace, přestože jsem měl pocit, že tam máme možná i výškovou převahu, jenže jsme to nezvládli. Když to shrnu, Teplice ze tří šancí daly tři góly, takže z jejich strany perfektní produktivita.“

Daniel Šmejkal (Teplice):

„Pro diváky to mohl být krásný a dramatický zápas, ale pro nás trenéry to bylo spíš na infarkt. Do utkání jsme vstoupili dobře a do nějaké třicáté minuty jsme hráli výborně. Potom jsme maličko polevili a Baník si vytvořil jednu nebo dvě příležitosti. Naopak vstup do druhého poločasu se nám nepovedl, kdy jsme rychle inkasovali. Soupeř se dostal na koně a jako my jsme hráli dobře prvních třicet minut, pak hrál výborně Baník. Po vyrovnávacím gólu se hra vyrovnala, ale bohužel pro nás se domácí ujali vedení. Jsem rád, že jsme nesložili zbraně a podařilo se nám v dramatickém závěru vyrovnat. Pro diváky super, pro trenéry horší, ale když si to narychlo v hlavě sumíruju, mám pocit, že remíza je zasloužená.“

Baník Ostrava - FK Teplice 3:3 (0:2)

Branky: 48. De Azevedo, 52. Hrubý, 70. Mičola - 21. Rezek, 30. Vaněček, 90. Fillo. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Myška. ŽK: Mičola, Šindelář - Vondrášek, Vaněček. Diváci: 6012.

Ostrava: Vašek (40. Šustr) - Pazdera, Šindelář, Azackij, Sus - Mičola (78. Stáňa), Hlinka, Hrubý, De Azevedo - Baroš (85. Panič), Poznar. Trenér: R. Kučera.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, T. Kučera - Fillo, Trubač (73. Červenka), Rezek (54. Vošahlík) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

David Levčík (vlevo) během jara v dresu Petřkovic.
TIP LIGA začíná prvním kolem: Jak tipuje Deník a fotbalista David Levčík?