„Domácí nás hlavně v prvním poločase jasně přehrávali, dali na rozdíl od nás gól, proto vyhráli zaslouženě," mračil se po zápase kapitán Baníku.

I když ostravský celek během zimní přípravy hodně pracoval na zlepšení ofenzivy, v Teplicích to příliš znát nebylo.

Hvězdný útočník ostravského celku nedostal za celých devadesát minut od spoluhráčů jediný míč za obranu, kde by mohl prodat své zkušenosti i vyhlášenou rychlost a tah na branku. „Spoustu brejkových situací jsme měli dohrát lépe. Já už v průběhu zimní přípravy říkal, že takové kontry dva na jednoho nebo dva na dva musíme daleko lépe dohrávat. My se do nich dostaneme, ale neproměníme je. Chybí nám klid ve finální fázi," uvedl Baroš. Sám stál v prvním poločase u zrodu akce, kdy se řítil sám na branku Holzer.

Po přestávce v podobné situaci Sivrič přihrával, ale Baroš svou první branku v sezoně nevstřelil. „Čekal jsem míč pod sebe, najednou vylétl zpoza obránce. Já na něj už nedosáhl, měl jsem to na dlouhou nohu. Těžko se to dalo lépe zakončit, já míč jen líznul. Střele chyběla větší razance," popsal Baroš druhou velkou šanci Baníku v zápase.

S výkonem svého týmu nebyl spokojený. „V tréninku se chystáme, jak budeme na balonu, ale v prvním poločase jsme ho prakticky neměli. Hlavně v první půli byly Teplice jasně lepší, dominovaly. Za deset minut měly dvě tutovky. Po přestávce jsme se zvedli, vytvořili jsme si nějaké šance, přečíslení, bohužel jsme to nedotáhli do konce," zopakoval Baroš, který se na hřišti často opakovaně zlobil na spoluhráče.

„Když v zápase prohráváte, tak jste naštvaný. To je normální. Tekli jsme 0:1, a já se nemohl smát a radovat. Prohra mě štve, v sobotu máme doma Spartu a musíme se pokusit to napravit," vyhlížel šlágr příštího kola Baroš.

Nechtěl se pouštět ani do kritiky sudího Kovaříka, se kterým vedl po závěrečném hvizdu hlasitý rozhovor, a dostal i žlutou kartu. „U nás rozhodčímu nesmíte nic říct. Já to ani nesmím komentovat, protože bych od paní Damkové dostal trest. Takže to nechám bez komentáře."

Odmítl taky odpovědět na otázku, která Baník bude v úvodu jara hodně provázet. Jak se změnil tým přes zimu po příchodu kouče Petra Frňky? „Každý trenér má svůj rukopis. Máme za sebou prní kolo, takže se k tomu nyní ani nejde vyjádřit," dodal Baroš.