Víc než výsledek však bohumínský kouč Marek Poštulka nechápal způsob porážky. „Vypadali jsme jako banda nazdárků, která zapomněla hrát fotbal. Jako bychom celou zimu netrénovali a zrovna vylezli na hřiště," kroutil Poštulka hlavou.

Sebevědomí domácí vedli po brankách Plisky a Martina Váni ve 22. minutě 2:0. Jatagandzidis sice do pauzy snížil a Vaclík mohl vzápětí srovnat, ale to bylo vše, co lídr před brankářem Hlaváčem předvedl. „V té chvíli se zápas lámal, protože kdyby Bohumín srovnal, možná by pak dění na hřišti vypadalo jinak," věděl lodivod Beskydu Leon Dostalík, jehož mužstvo svůj triumf stvrdilo po obrátce góly Padycha a Waldera.

„Po dobré přípravě jsme sebevědomí, z čehož plynula také chuť po vítězství. Byli jsme aktivní, lepší na míči, efektivní, měli výborný pohyb a díky tomu jsme zaslouženě vyhráli," dodal Dostalík.

A Marek Poštulka souhlasil. „Po snížení jsme se sice zvedli, ale jinak jsme nepředvedli nic. Nevím, jestli jsou kluci tak na hrušce, že si myslí, jak vše půjde samo. A ono nepůjde," uvedl.

„Neběhali jsme, nebojovali, prostě nechtěli vyhrát, Čeladná ano. Musíme se zamyslet, protože s takovým výkonem a přístupem můžeme hrát leda I.B třídu," zakončil kriticky Poštulka, jehož mužstvo má nyní náskok jednoho bodu na druhé Heřmanice a dvou na třetí Čeladnou.

Navíc se na čelo dotahuje i Český Těšín, který ve druhém dohrávaném utkání vyhrál v Břidličné 3:0.

SK Beskyd Čeladná – FK Bospor Bohumín 4:1 (2:1)
Branky: 20. Pliska, 22. Martin Váňa, 70. Padych, 75. Walder – 34. Jatagandzidis. Rozhodčí: Lalík – Tabášek, Dytková. ŽK: Taraba, Pliska, Surovec, Strohalm – Palej, Vaclík, Opic. Diváci: 150.

Čeladná: Hlaváč – Čáp (81. Strohalm), Jaroš, Pliska, Drevňák – Taraba (71. Surovec), Šimák, Marek Váňa – Baran (57. Padych), Walder, Martin Váňa (87. Badura). Trenér: Dostalík.

Bohumín: Švrčina – Baculák, Socha, Košťál, Šiška – Ferenc, Vaclík, Palej (68. Opic), Nowinski (63. Kalous) – Hanus – Jatagandzidis. Trenéři: Poštulka a Kempný.