Souboj o poslední trofej v ročníku v sobě skýtá několik zajímavostí. Tou největší je fakt, že se neodehraje na neutrálním hřišti. V poháru zatím suverénní Bohumín přistoupil na nabídku soupeře a pocestuje na Prajzskou. „Hledali jsme hřiště, které podle zvyklostí bylo na půl cesty pro oba soupeře. Mnoho možností na výběr nebylo, ale když samy kluby přišly s dohodou, neměli jsme s tím problém," uvedl sekretář Moravskoslezského krajského fotbalového svazu (MSKFS) Vladimír Janoško.

Bohumínští fotbalisté potvrdili doma roli favorita a smetli Frenštát.Zdroj: Petr Kotala„Je to samozřejmě netradiční, ale budeme rádi, když utkání bude mít důstojnou kulisu, hráči se budou cítit komfortně a přijde třeba pět nebo šest set lidí, což bude v Ludgeřovicích asi vypadat lépe, než kdyby se stejný počet schoval třeba na Bazalech," dodal.

A právě na Ludgeřovice nemají svěřenci Marka Poštulky v souvislosti s pohárem zrovna nejlepší vzpomínky, jelikož před čtyřmi lety je zde rovněž ve finále porazila Vřesina. Domácí budou navíc posíleni postupy přes jiné celky krajského přeboru Polanku, Heřmanice a Bruntál.

Jako hlavní odměna čeká na vítěze opět účast v předkole MOL Cupu. To se však týká pouze Ludgeřovic, Bohumín si národní pohár zajistil už postupem do divize. „Střetne se špičkový celek I.A třídy se suverénním vítězem krajského přeboru. Myslím si, že to bude atraktivní vyvrcholení poháru a půjde o reklamu na fotbal," zakončil Vladimír Janoško.

Hokejový útočník Ondrej Šedivý (vpravo) při oslavě postupu fotbalistů Bohumína do divize si plácá se záložníkem Richardem Vaclíkem.
Hokejista Šedivý zaujal i na fotbalovém trávníku. Trefil se v krajském přeboru