Vedení klubu se totiž nepodařilo sestavit tým, s nímž by mohlo v soutěži hrát.

Jisté problémy předznamenal už odchod trenéra Milana Procházky, jenž před koncem loňského ročníku skončil u markvartovického kormidla. Pozici kouče dočasně zastal Ivo Müller.

Po sezoně ovšem odstartoval velký hráčský exodus. Mužstvo opustilo několik opor a zůstala jen šestice hráčů, mezi nimiž byli velezkušení fotbalisté jako Radek Pilař nebo Marek Režnar. Nového týmu se měl ujmout Pavel Cirkl, který se však nakonec rozhodl nepokračovat.

Ještě v průběhu minulého týdne existovala šance, že by se Markvartovice v krajském přeboru přece jenom objevily. Předseda oddílu Václav Otisk jednal s Hlučínem o příchodu několika hráčů. K dohodě však nakonec nedošlo. „Je to definitivní, do soutěže jsme se nepřihlásili. Nepodařilo se nám sehnat fotbalisty, kteří by za nás byli ochotni hrát," popisoval Václav Otisk.

Vyloučeno je také přihlášení do nižší soutěže: „Zájem za nás nastupovat nemají ani místní fotbalisté, takže náš tým dospělých se v příštím ročníku nikde neobjeví. Chceme se soustředit především na naši mládež."

Markvartovice přitom disponují na krajský přebor nadstandardním zázemím a za posledních několik let postupovaly nižšími soutěžemi nahoru až do krajského přeboru.

Další změny by měly přijít po mimořádné schůzi, k níž dojde v nejbližších dnech.

„Podal jsem demisi," uzavřel krátké povídání předseda oddílu Václav Otisk.

Eminentní zájem o účast v krajském přeboru má Bruntál, který vede ostřílený kouč a manažer Antonín Mura.