Hlavní hrací plocha na domovském stánku Baníku na Bazalech se mění doslova k nepoznání. Po rozsáhlé rekonstrukci došlo ve čtvrtek už k zasetí nové trávy.

 „Kompletní rekonstrukce hrací plochy je financována z transparentního účtu Zachraňme Baníček, a z finančních prostředků klubu," uvedla tisková mluvčí Baníku Eva Plevová.

Pomocnou ruku v těžkém období podalo Baníku i město, které na svém středečním zasedání udělilo klubu dotaci ve výši deseti milionů korun. „Dotace, kterou nám udělilo statutární město Ostrava, bude využita na rekonstrukci stadionu Bazaly," uvedla Plevová.

Ta připomněla, že oprava stadionu je jedna z hlavních podmínek pro získání prvoligové licence pro nadcházející sezonu. „V rámci rekonstrukce musí být vybudován například kamerový systém. Dále pak informační systém, ozvučení sektorů, nové sociální zařízení, nebo samostatný příjezd k šatnám pro hosty," pokračovala Plevová.

Připomněla, že klub už dříve avizoval, že je nejméně po dobu tří let v režimu tvrdé finanční restrukturalizace. „Navíc přišel o významnou část svých příjmů z důvodu změny zákona o loterijních společnostech. Proto jsme velmi rádi, že zastupitelé statutárního města Ostravy rozhodli o přidělení dotace," prohlásila Eva Plevová.

Baník už dříve vyčíslil rekonstrukci hrací plochy na 13,5 milionu korun. Část této částky uhradí z transparentního účtu Zachraňme Baníček, na který od února přispívají fanoušci. Do včerejška na něm nashromáždili už více než 1,6 milionu korun.