Gólman Petr Vašek navíc ve druhém poločase chytil pokutový kop Murawskému. Obě trefy si připsal Sekulski, který se prosadil v 65. a 70. minutě.
Utkání se hrálo na přání domácího klubu za zavřenými dveřmi a pro svěřence českého trenéra Radoslava Látala to byla generálka na jarní část polské nejvyšší soutěže. Gliwice celý zápas diktovaly tempo hry, držely míč a pokoušely přelstít obranný blok soupeře. To se jim začalo dařit až ve druhém poločase, kdy měl domácí celek znatelnou převahu.
V 60. Minutě zahrál v pokutovém území rukou Zápotočný, ale jeho hrubku napravil gólman Vašek, který pokutový kop Murawského chytil.
Domácí tým šel do vedení o pět minut později, kdy se po sporné situaci prosadil Sekulski. Stejný hráč se pak prosadil o chvíli později umístěnou střelou. „Štve mě první gól, který podle mě jednoznačně neměl platit. Tím nijak nechci zpochybnit fotbalovou kvalitu domácích. Mně se líbili, hráli dobře a byli lepší. Pohybově byli na tom daleko líp a bylo vidět, že jsou v přípravě dále,“ uvedl kouč Baníku Vlastimil Petržela. „Jsem ale rád, že jsme si mohli zahrát na přírodní trávě. Proti umělce to je úplně něco jiného, o tom jsme se přesvědčili. Z toho důvodu jsem rád, že jsme tady tohle utkání odehráli,“ dodal Petržela.
Baník se v dalším přípravném utkání představí ve středu od 18 hodin proti Petřkovicícm.
Piast Gliwice - FC Baník Ostrava2:0 (0:0). Branky: 65. a 70. Sekulski.
FC Baník Ostrava: Vašek - Breda, Pokorný (46. Meščaninov), Zápotočný (80. Helešic), Helešic (46. Hučko) – Nerad (46. Ožvolda), Hlinka, Pekár (46. Mičola) – Mondek (46. Celba), De Azevedo (46. Urgela), Stáňa (46. Smékal).