Jeho cílem je věnovat vybranému neziskovému subjektu finanční částku 20 000 Kč za každý zápas našich baníkovců, který se obejde bez vulgárního skandování a dalších nevhodných projevů obvykle trestaných Fotbalovou asociací ČR.

„Naším projektem chceme motivovat všechny příznivce Baníku ke slušnému a bezkonfliktnímu chování na fotbalových stadionech. Bereme jej jako šanci spojit síly široké baníkovské obce pro dobrou věc a v dlouhodobém horizontu se podílet na zlepšování prostředí během fotbalových zápasů," říká ředitelka komunikace Regina Jandová.

Baník vnímá svoji společenskou zodpovědnost v rámci Moravskoslezského kraje, a proto chce pomáhat neziskovým organizacím zaměřujícím se na prevenci sociálně patologických jevů ve společnosti a zlepšujícím sociální a zdravotní podmínky obyvatel regionu.

Do projektu „Fandi slušně s Baníkem!" bylo vybráno celkem devět neziskových a příspěvkových organizací s působností v Moravskoslezském kraji, které významnou měrou přispívají ke zlepšování sociálních a zdravotních aspektů života v regionu. Každá organizace bude mít svého patrona z řad hráčů Baníku, kteří budou před každým utkáním vyzývat fanoušky k podpoře dobré věci prostřednictvím slušného fandění.

„Stačí málo, povzbuzovat náš tým tak, abychom se už po nedělním duelu s Viktorií Plzeň nemuseli skládat na pokutu od Fotbalové asociace, ale mohli být pyšní na společnou podporu dobré věci," doplňuje Jandová.

Jako první se do projektu „Fandi slušně s Baníkem!" zapojí Dětské centrum DOMEČEK z Ostravy – Zábřehu, jehož patronem pro utkání FC Baník Ostrava vs. FC Viktoria Plzeň bude Michal Frydrych. Dalšími neziskovými organizacemi jsou Sdružení Dogma, Charita Hrabyně, Dětský domov Bukovanského, Hospic Ondrášek, Organizace DOBROTETY, Zámek Nová Horka, Adra a Klokánek Dolní Benešov.