Konečně jste na Bazalech zabrali, když jste naplno bodovali až v šestém utkání…

Máme všichni velkou radost, protože dobře víme, že doma body získávat musíme. Teplice jsou navíc stejně jako my v tabulce dole, takže se hrálo o šest bodů.

O tom, že budete chytat, víte od čtvrtka. Byl jste nervózní?

Jenom chvilku, když mi to trenér oznámil. Když se blížil zápas, byl jsem úplně v klidu a těšil se. Nový trenér se rozhodl pro mě a jsem rád, že mi dal šanci. Doufám, že jsem se mu odvděčil dobrým výkonem a má důvod, aby mě postavil i příště.

Vstup do utkání měl Baník hodně špatný. Hned v první minutě se na vás řítil Kerič, kterému jste chytil velkou šanci i v 42. minutě.

U toho sóla jsem vystihl směr a troufnu si říct, že kdyby to šlo do branky, že bych to chytil. On to dal ale vedle. Ta jeho hlavička byla o dost nepříjemnější. Byl to pro mě nejtěžší moment. Chyběly dvě minuty do přestávky, kdyby snížili, bylo by to pro nás těžké. Naštěstí to moc neumístil, stačil jsem na to dosáhnout.

Čím si vysvětlujete, že jste si závěr tak zdramatizovali?

Asi nám docházely síly, protože první poločas měl obrovské nasazení a tempo. Dohráli jsme to naštěstí do vítězného konce.

Jak vám bylo poté, co Teplice snížily na 2:3?

Snažil jsem se být pořád v klidu a udržet se v koncentraci. Každou střelu chytit nebo vyrazit, aby z toho nebyl gól.

Vyčítáte si některý z inkasovaných gólů?

Při tom prvním to byla smůla, balon se odrazil od tyče do mojí hlavy a přímo před Mahmutoviče. U penalty to má vždycky gólman složité.

I trenér Pulpit říkal, že si za stavu 3:0 myslel, že poprvé v sezoně udržíte čisté konto. Jak jste na tom byl vy?

Je pravda, že jsme nulu ještě neudrželi, ale v této situaci jsou nejcennější tři body. Jestli to je 3:0 nebo 3:2, na to se časem nikdo ptát nebude. Hlavní je, že máme tři body.

Martin Lukeš ke své trefě: Nejdůležitější gól v kariéře

Obrovská úleva i radost zavládly v kabině ostravského Baníku po výhře nad Teplicemi. „Jsme šťastní, jsou to pro nás doopravdy hodně důležité tři body. Díky nim jsme se reálně vrátili do boje o záchranu. Ani nechci domýšlet, co by se stalo, pokud bychom nevyhráli. Teplice jsme přeskočili v tabulce, což je taky hodně příjemné," uvedl po utkání kapitán týmu Martin Lukeš.

Právě jeho trefa z 82. minuty byla po bláznivé koncovce utkání nakonec vítězná. „To mě bezprostředně po té brance ani ve snu nenapadlo," připustil Lukeš, který měl z gólu velkou radost. „Byl to možná můj nejdůležitější gól v kariéře," řekl Lukeš, který teplického gólmana Grigara zaskočil z trestného kopu. „Už jsem několik branek takhle dal. Vždycky se z podobných trestňáků snažím trefit branku. Ta možnost, že se míče nikdo nedotkne, je velká," usmál se Lukeš.

Líbil se mu i výkon, který jeho celek podal. „Myslím si, že i výkon byl takový, jaký jsme si přáli. Všichni jsme dřeli, poctivě se vraceli do obrany. Bylo to v pořádku. Musím všechny do jednoho pochválit," zdůraznil Lukeš, který po minulé porážce v Příbrami podrobil svůj celek ostré kritice.

K trenérské změně se nechtěl moc vyjadřovat. „Určitě to ale mělo pozitivní vliv. Vyhráli jsme, což je nejdůležitější," řekl Lukeš.

I on ale záhy připustil, že jeho tým musí stále pracovat na defenzivě. „Teplice měly šance. My ale ty dvě tutovky Keriče přežili díky skvělému Bártovi," poznamenal Lukeš.

Sám přiznal, že u prvního inkasovaného gólu chyboval. „Naštěstí jsme ale vedení udrželi. Bylo nám dneska souzeno, že vyhrajeme," dodal Lukeš.