Velkou výhodou dvaadvacetiletého záložníka Roberta Hrubého je skutečnost, že už dres Baníku před půlrokem oblékal. „Jednání bylo velice rychlé. Já měl o své budoucnosti jasno vlastně už v listopadu, když mi na stole přistála nabídka z Baníku," uvedl Robert Hrubý s tím, že klíčové bylo to, že ho klub z Bazalů chtěl získat na přestup.

Baníku jste se upsal až do června roku 2020!

Myslím si, že to je z mé strany správný krok. Baník patří do první ligy a já pevně věřím, že jaro zvládneme a postoupíme. Rozhodně to neberu tak, že přestupuju do druholigového klubu a nějak si pohorším. Chci prostě i já pomoci Baníku ke splnění cíle, který je všem jasný.

Poslední půlrok jste strávil v Teplicích. Ty o vaše služby zájem neměly?

Hlavně musím říct, že těch šest měsíců uteklo velmi rychle (směje se). Teplice měly zájem, ale Baník mi předložil konkrétnější nabídku a hlavně mě chtěl získat na přestup. Já se chtěl už někde usadit, protože mě nebavilo žít v nejistotě a pořád chodit jen někam na hostování.

Jakou roli sehrálo to, že jste v Ostravě už působil?

Mně se tady hrálo velmi dobře a líbí se mi i město. V Baníku se mi navíc i vcelku herně dařilo a byl jsem tu spokojený. Proto bylo mé rozhodování vcelku jednoduché. Věřím, že na své výkony navážu.

V Teplicích, za který jste odehrál na podzim osm zápasů, jste zůstat třeba ještě půl roku nechtěl?

Začátek angažmá jsem měl slušný a odehrál tam několik dobrých zápasů. Pak jsem se ale zranil, navíc jsem třeba proti Slavii kvůli dodatku ve smlouvě nemohl hrát.

Sledoval jste druhou ligu? Jak vidíte vyhlídky Baníku pro jarní část soutěže?

Na výsledky jsem se samozřejmě díval. Kromě vedoucí Olomouce mají určitě postupové ambice i Budějovice s Opavou. Ale já věřím, že Baník bude na jaře ještě lepší než na podzim a zvládneme. První liga do Ostravy už kvůli skvělým fanouškům patří! Uděláme proto maximum. (au)