Čtyřiadvacetiletý odchovanec klubu přestupuje do Příbrami, kde podepíše smlouvu na dva a půl roku. Podrobnosti přestupu hráče, o kterého v minulosti stála Plzeň a Mladá Boleslav, zatím nebyly zveřejněny. Je ale pravděpodobné, že Baník za něj inkasoval částku okolo 1,5 milionu korun, která se prakticky rovná tabulkové hodnotě hráče.

Baník tak během zimní přestávky opustilo nebo v něm skončilo už dvanáct fotbalistů (Fantiš, Lukeš, Droppa, Bárta, Dedič, Milosavljev, Rolinc, Engelmann, Vomáčka, Hable a Mach). Posledním fotbalistou je právě Dominik Kraut, který nepřesvědčil o svých kvalitách sportovní vedení ligového týmu ani nového trenéra Františka Komňackého. Ten oznámil, že s ním dále nepočítá před odjezdem na herní soustředění v Turecku.

Kraut v lize odehrál 106 zápasů a vstřelil 11 branek. Více branek ze současného kádru, který bude bojovat na jaře o záchranu, dal jen Václav Svěrkoš. Ten se ale vrací po komplikovaném zranění. Jediným stoprocentně připraveným útočníkem tak je v úvodu sezony Michael Krmenčík, který ale s ligovými boji zatím nemá prakticky žádné zkušenosti. Na podzim dal dvacetiletý forvard v dresu druholigové Vlašimi jeden gól. V Baníku se mu ale zatím dařilo v přípravě, kde se prosadil pětkrát.