Čtyřiadvacetiletý útočník přitom v zimě přicházel z Varnsdorfu s pověstí obávaného kanonýra, který na podzim desetkrát skóroval.

Místo s obránci soupeřů ale bojoval v posledních měsících spíše s vlastním zdravím. Nejprve ho sužovaly problémy se svalem, v posledních týdnech ho nepustila na hřiště viróza. I proto se v dresu Baníku prosadil jen jednou, a to do sítě beznadějně posledního Prostějova. Svou nejdůležitější branku kariéry mohl vstřelit v nedělním utkání v Olomouci, kdy ale selhal.

„Byla to šance, kterou jsem měl proměnit. Nemůžu se na nic vymlouvat," uvedl Jakubov, jehož tým nakonec na půdě už jistého vítěze soutěže remizoval a o postup musí bojovat v posledním kole se Znojmem. „Musíme to zvládnout. Pokud podají všichni kluci maximální výkon, tak to vyjde," uvedl Jakubov, který ale nemůže kvůli karetnímu trestu hrát, a sezona tak pro něj už skončila.

Po posledním utkání sklidil i ostrou kritiku od trenéra Vlastimila Petržely, který si ho ve Varnsdorfu vyhlédl. „V minulém týdnu jsem byl nemocný a síly během náročného utkání rychle ubývaly. Mrzí mě ta neproměněná šance, která mohla být klíčová.Už jsme mohli slavit… Chybělo mi tam i trocha toho sportovního štěstíčka," dodal Jakubov.

Baník v posledním utkání druholigové sezony hostí v neděli od 15 hodin Znojmo a v případě výhry bude slavit návrat do první ligy.