„Jsem zklamaný. Mě to už s prominutím se.., pořád čekat na to, až to dotáhneme. Čeká nás další týden nervů! Zcela zbytečně. Už jsme to mohli mít za sebou,“ litoval Petržela, který během zápasu překvapivě vůbec neřešil průběžný stav utkání v Sokolově, kde hrála dotírající Opava.

Soupeře jste zaskočil nasazením dvou útočníků, Jakubova a De Azeveda. Proč?

Jeli jsme do Olomouce vyhrát, mužstvo bylo dobře připravené. Sám jsem v noci taktiku zcela změnil a postavil to útočně, protože největší slabinou Olomouce je obrana. Měli jsme šance, které jsme neproměnili. To, co nedal Jakubov ve druhém poločase, k tomu se nemá cenu ani vyjadřovat. To je nesvéprávný člověk!

HC Vítkovice Ridera zatím ceny permanentek na novou sezonu neoznámila. V minulé sezoně se v Ostravě chodilo za tařka nejmenší vstupné v celé extralize (viz tabulka). Celoroční permice včetně zápasů play-off stála 2950 korun.
Proč v Česku hokej válcuje fotbal?

Myslíte si, že Opava v neděli porazí Olomouc?

Stoprocentně ano. Nevím, jak budou hráči Olomouce slavit. Když bude hrát Sigma naplno, tak Opava na ně nemá. Je to škoda, protože jsme s Olomoucí dokázali získat čtyři body. Prostě jsme se jim dokázali postavit. A to i přes problémy, které nás potkaly, a tým jsme skládali těsně před sezonou na poslední chvíli. Mě ale ten zápas Opavy nezajímá. Já musím ten týden plný stresu nějak přežít a kluky uklidnit. My musíme porazit svého soupeře (Znojmo). To je hlavní!

Sigma - Baník Ostrava  0:0 o poločase
Sigma udržela domácí neporazitelnost a oddálila oslavy Baníku

Byl to fotbal prvoligové úrovně?

Stoprocentně ano, oba celky by hrály uprostřed prvoligové tabulky. Nejvyšší soutěž jsem dlouho hrál a pak i trénoval. Nakonec jste to viděli ve finále Českého poháru. Špičkové celky z druhé ligy mají na střed tabulky v nejvyšší soutěži.

Kdo měl za úkol sledovat stav utkání Sokolov – Opava? Chtěl jste znát průběžný výsledek?

Já to nevěděl.

Vy jste nevěděl, že Opava vstřelila v závěru gól? (Baníku tak remíza k postupu nestačila.)

Nevěděl a ani mě to nezajímalo. Až potom v kabině jsem se dozvěděl, že v nějaké 81. minutě dal gól opavský Jurečka. Jinak jsem to nesledoval. Když po závěrečném hvizdu nikdo nejásal, bylo mi jasné, že nepostupujeme. (směje se) Tak to jsem nepotřeboval vědět, bylo mi to jasné.