Bude to obyčejný třetiligový zápas, jaký zažili hráči i fotbaloví příznivci v Petřkovicích v této i minulé sezoně celkem šestnáct. Nepřijede žádný speciální soupeř, spíše naopak, půjde „pouze“ o nováčka z Hodonína, proti kterému může Odra získat opět „jen“ tři body do tabulky MSFL. Přesto bude duel něčím zvláštní.

Je to už třináct let, kdy se na vyprodaných ostravských Bazalech slavil poslední čtvrtý mistrovský titul v historii. Tým okolo kapitána Radoslava Látala, brankáře Jana Laštůvky nebo reprezentantů Reného Bolfa a Marka Heinze vyhrál ligu před hvězdami nabitou Spartou a celá Ostrava se radovala z nečekaného úspěchu.

Úspěchu, v jehož čele stál trenér František Komňacký. Spolu s „parťákem“ a asistentem Pavlem Vrbou složil tým, který dlouho kraloval ligovému pelotonu a nakonec své tažení dotáhl do vítězného konce.

Dnes sedí šestašedesátiletý fotbalový odborník na lavičce Hodonína, který v minulé sezoně dovedl do třetí ligy a už v sobotu se vrátí do Ostravy, aby nováček od 16 hodin změřil síly s místní Odrou, která chystá speciální program a akci „Na Hodonín v zeleném“.

„Vytvořme hráčům na utkání zelenou lavinu, která je požene za vítězstvím. Ti, co dorazí na utkání v zeleném, mají nárok na zvýhodněné ceny občerstvení,“ informuje ostravský klub na svých oficiálních internetových stránkách.

Kolik fotbalových příznivců si tedy do fotbalového areálu pod Landekem najde cestu?