Nový trávník pokřtili nejlepším možným způsobem. Fotbalisté Unie Hlubina, nováčci I.B třídy, skupiny B, zvítězili ve čtvrtém dějství soutěže nad Staříčem 5:3.

Hned čtyřmi brankami potěšil diváky, kteří se v areálu bavili už dlouho před výkopem, ostrostřelec Jan Krčmařík a skóre otevřel jeho parťák Marek Brinzík. Dva góly hostů vstřelil Lukáš Janota a jednou se trefil Stanislav Musálek.

Hlubina po třech zápasech na hřištích soupeřů, ze kterých vydolovala za dvě remízy a jednu výhru solidních pět bodů, se konečně po více než roce a čtvrt, kdy probíhala první fáze rekonstrukce areálu, vrátila na vlastní trávník. „To hřiště je perfektní, jen aby nám takové co nejdéle zůstalo. Bylo by fajn, kdybychom tady mohli mít specialistu trávaře, který by věděl, co je pro tohle hřiště v danou chvíli nejlepší," uvedl Heřman Karsten, kouč Unie Hlubina.

Hbitý Brinzík

Zbrusu nový pažit jeho svěřencům ale v sobotu svědčil. „Je to určitě velká úleva z toho, že se nám povedl návrat na vlastní stadion, a navíc i pořádná radost z bodů. Sice momentálně dostáváme docela dost gólů, naštěstí to však v současnosti naše ofenziva převáží," řekl. „Bylo to ale docela hektické, ta sláva před zápasem, kluci navíc fasovali nové teplákovky, takže tím vším byli nadšení a moc chtěli uspět… Ustáli to a zvládli, za což jsem rád," podotkl zkušený kouč vzápětí.

Diváci na gól nečekali dlouho. Už po čtvrthodině hry se krásně položil do střely hbitý útočník Marek Brinzík, na jehož střelu bez přípravy navázal jednou povedenou hlavičkou a dvěma výstavními ranami Jan Krčmařík, který navíc ještě po přestávce ukázal, že mu nedělá potíže převzít míč v plné rychlosti a s chladnou hlavou jej uklidit do soupeřovy branky. „Honza dneska obul střelky. Zaplaťpánbůh za to, protože hosté dostali dvě možnosti ke skórování od nás skoro zadarmo. Navíc se to k nim tak nějak z jejich pohledu šikovně odrazilo, kdežto my jsme tvořili, dostávali se do šancí a některé tutovky i zazdili. Ale asi bych si toho přál protentokrát už asi moc, vždyť kluci dali i tak pět branek. Navíc se to snad lidem mohlo líbit, viděli hodně pěkných branek, domácí vyhráli, takže mohou být spokojeni," poznamenal Heřman Karsten.

Euforie?

Staříč v prvním poločase zásluhou první ze dvou Janotových pohotových tref o tyč dokonce srovnala s domácími krok, ale nakonec si na výhru v nové sezoně musí ještě počkat. Třináctý tým uplynulé sezony, kterou odehrál ve skupině C nižší třídy krajské soutěže, má na svém kontě i nadále pouhé dva body za remízy v Šilheřovicích a Staré Bělé, zatímco Hlubina jich vybojovala z dvanácti možných hned osm a v příštím kole bude usilovat o další úspěšný výsledek v Darkovicích.

„Zatím to vypadá tak, že nám hrát na hřištích soupeřů nedělá problémy. Třeba i proto, že jsme vlastně celou minulou sezonu hráli venku," usmál se Heřman Karsten, trenér Unie Hlubina, a rozhodně zakroutil hlavou nad otázkou, zda nemá obavy, že bude muset krotit přehnanou euforii po povedeném startu do sezony.

„Kluci nejsou žádné primadony. Nikdo z nich, ani náš ostrostřelec Honza, nechodí s nosem nahoru. Je to parta, která si povahově sedla. Tohle je zásluha i mého předchůdce Edy Klímy, který tenhle tým poskládal, my ho v podstatě jen udrželi pohromadě a doplnili. Snad vhodně," dodal.

TJ Unie Hlubina - FK Staříč 5:3 (4:2)

Branky: 28., 33., 44. a 68. Krčmařík, 17. Brinzík – 20. a 84. Janota, 42. Musálek. Rozhodčí: Matuška – Kyselý, Třuslo. ŽK: Bartoš – Musálek. Diváci: 350.

Sestava Hlubiny: Feik – Blokša, Olšovský, Fico, Skýba Cinik (65. Sýkora), Bartoš, Klíma, David (75. Janda) Brinzík, Krčmařík (85. Tomai). Trenér: Karsten.