Do Ostravy by se rád v budoucnu vrátil, pokud bude zájem. I do druhé ligy. "Nic neslibuju, ale nic nezavrhuju. Rozhodující je, aby to mělo hlavu a patu a nějaký smysluplný směr. Věřím, že když organizace bude fungovat, jak má, Baník se po roce vrátí zpátky do ligy. Baník bude Baníkem i ve druhé lize, věřím tomu," poznamenal Laštůvka.

"Asi se to všechno mělo stát, aby klub prošel nějakou očistou a začal zase fungovat na zdravých základech. Navíc jsou tu fanoušci, a ti Baník ani ve druhé lize stoprocentně nenechají ve štychu. Jsem přesvědčený, že klub z té několikaleté krize může vyjít silnější," dodal Jan Laštůvka, který se v létě, kdy mu v Dněpropetrovsku končí smlouva, bude rozhodovat, co dál.

"Rýsují se nějaké nabídky ze zahraničí a přiznám, že bych ještě aspoň rok, dva chtěl někde venku chytat. Finanční možnosti tam jsou přece jen někde úplně jinde. Ale vůbec bych se nebránil časem ani možnosti hrát zase za Baník, když by tady o mě byl zájem," řekl Laštůvka.

Dění v klubu, kde získal v roce 2004 mistrovský titul, stále sleduje. "Připadá mi to, jakoby to bylo včera. Člověk si uvědomí, že ten čas strašně letí. Dvanáct let to je šílená doba, vůbec mi to tak nepřijde," uvedl Laštůvka pro klubový web.

"Nejdříve jsem udržoval kontakt s klukama z mančaftu, ale jak se to potom rozprchlo, už to bylo samozřejmě složitější. Ale pořád znám spoustu lidí, kteří se kolem klubu pohybovali, pohybují. Určitý přehled mám. Stejně tak pořád sleduju i karvinský fotbal," přiznal brankář, který o víkendu v ukrajinské lize upoutal gólem přes celé hřiště, jenž mu ale nebyl uznán. Podívat se na něj můžete zde.

"Rozehrával jsem po ofsajdu. Někdo se prý balonu musel ještě dotknout, kdybych kopal po faulu, platilo by to," vysvětlil Jan Laštůvka.