Čtvrtá výhra v řadě je vynesla do kontaktu za vedoucí Petrovice. Fotbalisté divizních Vítkovic zvítězili v Havířově 2:1, i když už po dvou minutách prohrávali po překrásném Matušovičově voleji.

Čerstvému čtyřiatřicátníkovi v dresu Indiánů však ještě do půlhodiny vzali radost Jan Stanovský a Michal Kovář, kteří svými zásahy zvrátili výsledek na stranu nováčka divize, skupiny E, kterého na podzim čeká ještě zápas na hřišti momentálně pátého Přerova a domácí odveta s Velkými Karlovicemi, nad nimiž hned v úvodu sezony vyhrál brankou Jana Stanovského 1:0. „V Havířově to byl další z řady těžkých zápasů a o to víc jsme rádi, že jsme v něm uspěli," prohlásil po utkání ochraptělý trenér Vítkovic Tomáš Pohorelli.

Krátce po čtvrthodině hry, v době, kdy už Havířov vedl a měl zápas pod kontrolou, nedokázal Večeřa prudkou ranou z výhodné pozice překonat Róberta Kovalíka, se najednou otevřel prostor na ofsajdové hraně nabíhajícímu Janu Stanovskému, kterému se sice nepodařilo ideálně míč zpracovat, přesto po zasekávačce nedal přesnou střelou Radimu Smětákovi šanci.

A o deset minut později uzavřel nedělní střelecký účet kapitán Vítkovic Michal Kovář, který se zhruba ze sedmi metrů po parádním Jonkově přímém kopu a nezištné zpětné přihrávce jednoho ze spoluhráčů takřka nemohl zmýlit a rozhodl o tom, že se Vítkovice po domácím zaváhání Petrovic (prohrály se Slavičínem 0:2) přiblížily k vedoucí příčce na rozdíl dvou bodů.

Havířovští se sice snažili výsledek zkorigovat, leč ještě v prvním poločase Omasta trefil technickou střelou pouze tyč a čtvrt hodiny před koncem střídající a vzápětí kvůli svalovým potížím i střídaný Lukáš Vagner hlavičkou z úhlu minul. „Havířov byl ve druhém poločase lepší než my, akorát že si téměř žádnou tutovou šanci nevytvořil. Byl to ale, myslím, docela pěkný zápas a pro nás jsou to dobré tři body," doplnil vítkovický trenér.

Šance na další góly měly však i Vítkovice Janu Stanovskému, jenž nakonec zápas nedohrál kvůli nepříjemné srážce, po níž na okamžik na hřišti omdlel, vzal ještě v prvním poločase radost Směták a Marián Kovařík v samotném závěru utkání zblízka přestřelil. „Samozřejmě jde o nepříjemnou ztrátu v domácím prostředí. A mrzí asi o to víc, že to, co jsme nasbírali venku u týmů z popředí tabulky, jsme hned ztratili. Ale je vidět, že Vítkovice jsou ne náhodou na špici tabulky, mají svoji kvalitu, přesto si myslím, že jsme zápas zvládnout mohli," řekl hrající trenér Havířova Miroslav Matušovič, jehož tým čeká v následujícím kole bitva na půdě osmých Kozlovic a podzim zakončí domácí odvetou s Rýmařovem, jemuž Indiáni mají co vracet. Hned v úvodu sezony na půdě dalšího nováčka čtvrté nejvyšší soutěže prohráli vysoko 1:6.

MFK Havířov – MFK Vítkovice 1:2 (1:2)

Branky: 2. Matušovič – 18. Stanovský, 28. Kovář. Rozhodčí: Černoevič – Šištík, Novák. ŽK: Matušovič, Hottek, Michalčák, Vagner – Dvořák, Pilař, Jonek. Diváci: 250.

Havířov: Směták – Večeřa, Michalčák, Hottek, Skoupý – Omasta, Wojnar, Matušovič, Cenek (57. Vagner, 78. Trmal), Förster – Racko (72. Klejnot). Trenéři: Matušovič a Dian.

Vítkovice: Kovalík – Jonek, Pilař, Prokeš, Dvořák – Lukáš, Kovář, Antonín Hruzík (54. Blucha), Bystrý (84. Karlík) – Kovařík, Stanovský (53. Adam Hruzík). Trenéři: Pohorelli a Jakubek.