Teprve sobotní dopoledne stvrdilo to, o čem si vrabci štěbetali na střechách již delší dobu.

Novým trenérem druholigového MFK Frýdek-Místek se stal zkušený osmapadesátiletý Leoš Kalvoda. Brněnský rodák, který naposledy v hlavní trenérské roli působil v Sigmě Olomouc, se k Valcířům připojí v pondělí, kdy začíná letní příprava. Jeho asistenty budou ve Frýdku-Místku Luboš Berešík a Svatopluk Schäfer.

Vaší poslední trenérskou štací byla olomoucká Sigma, kde jste však v říjnu loňského roku skončil. Co bylo dál?

Byl jsem požádán zástupci znojemského klubu, zda-li bych jim tam nepomohl s věcmi u mládeže. Měl jsem na starosti přípravu na přechod k novému přestupnímu řádu, aby se kluci, co byli ve Znojmě na hostování, stali kmenovými hráči klubu.

Valcíři přišli před letní přípravou o trenéra a s nabídkou spolupráce přišli následně za vámi. Co vás na možnosti trénovat Frýdek-Místek vlastně zaujalo?

Trénovat druhou ligu, která bude letos velmi zajímavá. A to nejen tím, že do ní spadla Olomouc či Baník, ale co vím, tak i Budějovice budou chtít tentokrát bojovat o návrat do ligy. Každopádně tento ročník bude velice těžký. Navíc se přiznám, že u mládeže je to pěkná a klidná práce, mě však chybí větší adrenalin.

Celý rozhovor přináší pondělní tištěné vydání Deníku.