Svěřenci Leona Dostalíka porazili vítkovickou devatenáctku a podobně jako Bohumín mají plný počet bodů. Čeladnou však čeká ještě dohrávka s Dobrou, Bospor odehrál už plný počet utkání. Naposledy v sobotním očekávaném duelu zdolal divizní Havířov 3:2.

"Jsme zklamaní. Chtěli jsme hrát, opticky jsme měli míč pořád na nohou, ale soupeř nás vyškolil z brejkových situací a využil našich individuálních chyb," přiznal po utkání hrající trenér a manažer Havířova Miroslav Matušovič.

"Vždy je jednodušší bránit než vymýšlet a útočit. Bohumínu hrálo do karet, že vedl. Na malém hřišti zalezl, hráli poctivě dozadu a posouvali se, na což my musíme reagovat tím, že budeme v kombinaci rychlejší a odvážnější. To nám chybělo, protože ačkoli jsme byli na míči více, tak naše hra byla kostrbatá, jen po vápno, neúčinná a celkově jsme nebyli nebezpeční," dodal Matušovič.

Kouč Bohumína Marek Poštulka byl spokojený. "Kluci poznali, že když hrají poctivě dozadu, tak to přináší výsledek. Ostatně takhle hrajeme vždycky. Tohle byla ukázka toho, jak bychom vždy venku chtěli uspět," uvedl s tím, že lepší mohla být jen produktivita. "Měli jsme tam několik nedotažených protiútoků, ale takhle to u nás je už spoustu let, takže jsem na to zvyklý," pousmál se Poštulka.

Že by jeho "ovečky" zpychly pod dojmem samých vítězství, se nebojí. "Sami kluci viděli, že běhali hlavně bez balonu, takže to určitě nehrozí," doplnil Marek Poštulka.

"Máme dobré vztahy s Vratimovem, tak jsem přislíbil účast, ale máme i jiné zápasy a chceme zátěž rozprostřít i směrem do B-mužstva. Jiank to ale neřeším. Nešel jsem do turnaje za účelem ho vyhrát, abych měl nějaký pohár, ale chceme se dobře připravit na jaro," řekl Miroslav Matušovič.

Hrabová potvrzuje předpoklady

Fotbalové bitvy však neprobíhají ve Vratimově pouze v sobotu. Neděle totiž patří tzv. B-turnaji, kde se perou celky z I.B třídy a ostravského městského přeboru. Dění zatím kralují hráči Hrabové, kterým (možná překvapivě) sekunduje Slovan Ostrava. Obě mužstva mají po třech kolech plný počet bodů a zbytku účastníků utíkají.

"Nelze se ohlížet jen na kluby ve vyšších soutěžích, ale musíme něco dělat i pro taková mužstva, protože tvoří základ celého fotbalu. Proto jsme reagovali na zájem o druhý turnaj a založili jsme ho. A myslím, že zatím může s tím být spokojenost, protože v rámci možností je vidět pěkný fotbal," řekl předseda pořadatelského oddílu FC Vratimov Tomáš Klejnot.

"Chtěli bychom s tím pokračovat i v dalších letech," potvrdil Klejnot.

VÝSLEDKY

MFK Vítkovice U19 – FK Beskyd Čeladná 4:7
Branky: Bandy 2, Dočkalík, Hurník – Walder 4, Surovec, Řehák, Váňa Marek.
Vítkovice: Halamíček – Demko, Sedláček, Kocián, David – Richtár, Drnovský, Krištof, Dočkalík – Hurník, Velčovský. Střídali: Herák, Šmarhovyč, Janoš, Baumann, Bandy, Capovský, Pop.
Čeladná: Hlaváč – Badura, Jaroš, Pliska, Čáp – Baran, Suroves, Řehák, Váňa Martin – Walder, Váňa Marek. Střídali: Juras, Strohalm, Staskevič, Drevňák.

SK Šenov – FC Vratimov 2:3
Branky: Aniol, Bednář – Svěnčík 2, Trmal.
Šenov: Szarowski – Babič, Habrnal, Beránek, Vedlich – Vodák, Maleňák, Koďousek, Smetana – Aniol, Bednář.
Vratimov: Kubala – Stuchlík, Škorík, Valenčin, Pešek – Tříska T., Sáblík, Osvěčík, Brezula – Trmal, Svěnčík. Střídali: Černý, Pařenica, Plachta, Zahradník, Tříska A.

FK Bospor Bohumín – MFK Havířov 3:2
Branky: Förster, Klejnot – Jatagandzidis 2, Ferenc.
Bohumín: Gladiš – Šiška, Socha, Košťál, Nowinski – Baculák, Palej, Vaclík, Ferenc – Hanus, Jatagandzidis. Střídali: Gábor, Poštulka.
Havířov: Kodeš – Lisický, Skoupý K., Cigánek, Skoupý L. – Wojnar, Zupko – Omasta, Förster, Klejnot – Matušovič. Střídali: Směták, Švábík, Musiol, Uher.

Utkání TJ Sokol Dobrá vs. SC Pustá Polom se odehraje 11.3.2017 v 9.00 hod. a zápas 6. kola mezi mužstvy Čeladné a Havířova bude předehrán ve čtvrtek 23.2.2017 od 18.00 hod.

Průběžné pořadí po 5. kole: 1. Bohumín 15 (24:11), 2. Čeladná 12 (20:13), 3. Vratimov 7 (21:16), 4. Havířov 6 (15:17), 5. Dobrá 4 (19:15), 6. Vítkovice U19 2 (12:18), 7. Pustá Polom 1 (11:16), 8. Šenov 1 (10:25).

Nejbližší program – Čtvrtek 23. února: 18 hodin Čeladná - Havířov. Sobota 25. února: 8.30 Bohumín - Sokol Dobrá. Odloženo: Pustá Polom - Šenov. Středa 1. března: 17.00 Vratimov - MFK Vítkovice U19.

Výsledky 3. kola turnaje Vratimov 2017 II: Vratimov B - Hrabová 1:4, Havířov B - Václavovice 5:2, Slovan Ostrava - Třebovice 10:3. Průběžné pořadí po 3. kole: 1. Hrabová 9 (20:2), 2. Slovan Ostrava 9 (19:7), 3. Havířov B 3 (10:13), 4. Třebovice 3 (6:23), 5. Vratimov B 1 (6:10), 6. Václavovice 1 (5:11).