"Občanské sdružení Baník Baníku se vzrůstajícími obavami sleduje situaci kolem FC Baník Ostrava včetně kroků a prohlášení jeho čelních představitelů. Máme za to, že vážnost situace cítí a chápe už opravdu každý člověk – i ten, který události kolem klubu nesleduje nikterak detailně," zní na internetových stránkách OS Baník Baníku.

Dalším z důkazů vážnosti situace jsou podle sdružení prohlášení, která zazněla z úst předsedy představenstva pana Šafarčíka v průběhu tiskové konference při příležitosti začátku letní přípravy A týmu.

"Pokud jmenovaný prezentuje současný Baník jako jeden z nejstabilnějších tuzemských klubů bez ohledu na to, v jakém stavu se Baník skutečně nachází, pak už je opravdu něco hodně špatného," myslí si členové sdružení.

Hlasování o podpoře bojkotu skončilo drtivou výhrou zastánců této formy protestu proti současnému vedení klubu.

"Bylo rozhodnuto, že se sdružení přidává k bojkotu domácích zápasů Baníku a doporučuje to všem svým členům i dalším fanouškům. Tím, že nebudete na tribunách při domácích zápasech, vyjádříte nespokojenost se směrem, kterým vedení Baníku klub vede, a nebudete přispívat do kapsy současnému managementu klubu ani tou malou částkou za permanentku či jednotlivou vstupenku. Věříme, že většina soudných fanoušků Baníku krok OS BB pochopí a podpoří," uvádí se na závěr na webu sdružení.