Jak jste viděl gólovou situaci?

Hlavní bylo, že se mi podařilo obraně utéct, i když jsem si při těch skluzech protihráčů chvílemi myslel, že mám po sezoně. Dvakrát jsem musel trošku nadskočit. Kdyby mě sestřelili, asi bych dohrál… Ale hlavní je, že to vyšlo. Měl jsem hlídat odražené míče a jeden se ke mně odrazil, pak už jsem jen běžel k brance.

Autor vítězné branky, Marek Hlinka, uvedl, že vám při tom sprintu věřil, že vyhrajete.

Hlavní bylo, že kluci běželi taky do vápna a tu akci skvěle dohráli. Důležitý byl i zisk míče, kdy vybojoval skluzem míč Petr Nerad.

Na výhru jste se ale zase hodně nadřeli…

V prvním poločase to ještě šlo, ale po pauze to bylo doopravdy utrpení. To, co jsme předváděli, byla tragédie. Máme vcelku zkušený tým, který by takový výpadek neměl potkat. Hráli jsme zběsile, nepodrželi míč, nedali si tři přihrávky za sebou, prostě hrůza.

Stalo se vám vlastně totéž, co ve čtvrtek v Českých Budějovicích. Proč?

Už jsem to říkal, že jsme začali nesmyslně nakopávat míče a Táborsko je sbíralo a zatlačilo na naši půlku. Pro nás je skvělé, že jsme vítězství uhráli a nedopadli stejně jako na jihu Čech. Asi už nemůžeme hrát na krásu, a musíme tyhle zápasy prostě silou urvat. Herně se trápíme, soupeře nedokážeme přehrát. My máme tým postavený na hru po stranách, ale problém je v tom, že si třikrát v řadě nepřihrajeme a většinou míč ztratíme.

Sehrálo nějakou roli i to, že Opava snížila váš náskok na pět bodů?

Před týdnem jsem říkal, že to žádnou roli nehraje a tlak si nepřipouštíme. A asi jsem se mýlil, pořád máme náskok.

Jak je výhra důležitá vzhledem k postupovým ambicím?

Pro nás je každý tříbodový zisk důležitý. Ale po dvou remízách jsme museli zabrat, navíc jsme hráli doma. Výhry si musíme strašně vážit, protože ten druhý poločas nebyl dobrý. Musíme si ho v týdnu pořádně rozebrat a poučit se z něj. Takhle hrát nemůžeme.

V závěru se Táborsko dožadovalo pokutového kopu. Jak jste tu situaci viděl?

Já jsem byl překvapený, že rozhodčí neodmával ofsajd. Jinak jsem tu situaci vůbec neviděl.

VLASTIMIL PETRŽELA přenechal místo u lajny Aleši Křečkovi.
Kde byl Petržela? Baník dovedl k vítězství Křeček