Hosté se prosadili ve 37. minutě, když střelu Baranka mimo dosah slovenského brankáře Mihálka tečoval Milan Halaška. Už předtím se v nadějné pozici objevil Jakub Ptáček, ale mířil jen do strážce frýdecko-místecké svatyně.

Domácí ve druhé půli zvýšili snahu o vyrovnání, což se jim se štěstím povedlo až osm minut před koncem, když centr ze strany poslal do vlastní sítě Václavík. Ostravané, byť lehce zklamaní, že stejně jako minulou sobotu ve Vítkovicích i tentokrát přišli o vítězství v závěru, byli zejména s předvedenou hrou spokojení.

„Jsme rádi, že tyto zápasy, kde se musíme adaptovat na tempo soupeře, větší tlak na míč, na prostor a obecně je na vše méně času, můžeme hrát. Opakovaně jsme si dokázali, že i proti těmto hráčům můžeme hrát rovnocennou partii," uvedl jeden z trenérů Odry Roman Hulva.

„Podobně jako s Vítkovicemi jsme i dnes měli výbornou organizaci hry. Kdybychom byli přesnější v přechodové fázi a kontrech, tak jsme to dohráli do vítězného konce. O tom jsem přesvědčený," pokračoval Hulva. „Každopádně hráči se inkasovaným gólem připravili o odměnu, kterou jsme jim jako trenéři slíbili, když udrží čisté konto," dodal s úsměvem kouč petřkovického mužstva.

Třetiligový nováček tak odehrál se ctí i poslední ze čtyř duelů proti celkům z druhé ligy. „Trochu bych to rozdělil. Utkání s Třincem a Baníkem Ostrava jsme hráli v širším složení, kdy jsme měli v týmu hráče na testování a souhra samozřejmě tím trpěla. Ale proti Vítkovicím i Frýdku jsme dokázali, že když jsme v užším kádru, tak každý zná svou roli a hra má formu i tvar, který chceme. To vše se podepsalo na konečných výsledcích," řekl Roman Hulva.

Tři týdny před startem jarní části Moravskoslezské fotbalové ligy čekají Petřkovice ještě tři utkání. První březnový víkend se utkají v Kravařích s Dolním Benešovem, ve středu 8. března vyzvou přední celek krajského přeboru z Heřmanic a přípravu završí generálkou 11. března proti divizní rezervě Opavy.

MFK Frýdek-Místek – FC Odra Petřkovice 1:1 (0:1)
Branky: 82. vlastní Václavík – 37. Halaška. Rozhodčí: Adamec – O. Boráň, T. Boráň. Diváci: 80.
Frýdek-Místek: Mihálek – Byrtus, Klabník, Literák (58. Berežný), Švrček – Slaninka (60. Ilko), Šichor, Šumský (63. Termanowski), Spasojevič (60. Vyskočil), Nworah (86. Fartaľ) – Kingambo (58. Ševčík). Trenér: Nemec.
Petřkovice: I. poločas: Chvěja – Polášek, Staněk, Drozd, Sporysz – Ptáček, Baranek, Špavelko, Levčík, Hrdlička – Halaška. II. poločas: Chvěja – Sporysz (66. Hrdlička), Staněk, Drozd, Švancer – Polášek (66. Halaška), Baranek, Špavelko (66. Levčík), Malý, Václavík – Ptáček. Trenéři: Hulva a Špička.