Odra Petřkovice – TJ EPO Frenštát pod Radhoštěm

V Petřkovicích se v sobotu od 15.30 hodin utká domácí Odra s předposledním celkem Fincentrum krajského přeboru Frenštátem pod Radhoštěm. Domácí tým, který po dvou domácích vítězných zápasech (s Frýdlantem 4:1 a proti Bohumínu 2:1 – pozn. red.) naposledy prohrál v Rýmařově 1:3, nastoupí celek, který venku ze čtyř zápasů vydoloval pouze jediný bod za remízu v Dětmarovicích. „Naší prioritou je vedle udržení dosavadní střelecké potence zlepšení obranné fáze, která nás od počátku soutěžního ročníku trápí,“ zní motto petřkovické kabiny před sobotním duelem.


FK SK Polanka – Sokol Šilheřovice

Po dvou zápasech venku se nováček I.A třídy, skupiny A, představí konečně zase doma. V nedělním odpoledni (hraje se od 15.30 hodin – pozn. red.) přivítá Adlerův celek, který po devíti kolech ztrácí na vedoucí Slavoj Bruntál, momentálně předposlední Sokol Šilheřovice. „Doma jsme naposledy jen remizovali, takže povinnost nám velí naplno bodovat. Kromě jiného totiž nechceme ztratit kontakt se špičkou tabulky, kam se kromě Bruntálu prodral i další nováček soutěže z Bílovce,“ zve na zápas brankář polaneckého týmu Radovan Řehulka.


SK Šenov – TJ Pražmo-Raškovice

I další z celků z okrajů Ostravy, který na jaře slavil postup do I.A třídy – šenovský SK – se na podzim prezentuje kvalitními výkony i výsledky. Po domácí remíze se Starou Bělou a těsné výhře v Horní Suché se i svěřenci trenéra Alexandra Minicha drží, podobně jako Polanka v sousední skupině, na dohled čelním příčkám. Po devíti zápasech má tým okolo Radka Beránka, Zbyňka Bednáře či Pavla Štěpána na účtu solidních šestnáct bodů a na pátém místě zaostávají za vedoucím Oldřišovem s jen čtyřbodovým odstupem. V sobotu od půl čtvrté je čeká tabulkový soused, do Šenova přijedou Raškovice, které už sedm zápasů neprohrály a v předminulém kole dokonce v Horní Suché zvítězily 5:1. „Rádi bychom udrželi současný šenovský fotbalový boom, jenž nám na hřiště přivábil zástup mladých nadějí. Ale přece jen momentálně máme o něco užší kádr, než jaký bychom potřebovali, takže se držíme při zemi a společně s bezvadnými fanoušky, kteří nás doprovázejí v hojném počtu i na venkovní zápasy, si současné postavení v I.A třídě užíváme,“ popisuje dění v Šenově trenér Alexander Minich.


TJ Heřmanice – MFK OKD Karviná B

Vyrovnaná bilance výher, nerozhodných výsledků a porážek nasměrovala Heřmanice v I.A třídě, skupině B, do prozatím klidných vod středu tabulky. „Je pravda, že na rozdíl od loňska máme od začátku víc bodů než třeba před rokem. Ovšem k naprosté spokojenosti mi schází zhruba pět bodů. To současné mužstvo má na víc, než jen na momentální střed tabulky,“ míní heřmanický lodivod Jaroslav Mlčoch, který už ve třech zápasech mohl využít služeb nové akvizice Kamila Zachovala. V sobotu od 15.30 hodin však čeká na Mlčochův tým soupeř z nejtěžších, do Heřmanic zavítá béčko druholigové Karviné, s osmadvaceti nastřílenými brankami suverénně nejproduktivnější tým soutěže. Otázkou však zůstává, v jakém složení se Karvinští na heřmanické trávě představí. Jejich A-tým, který zajíždí v neděli do Čáslavi, totiž ještě před několika málo dny bojoval s rozsáhlou marodkou.


FC Ostrava-Jih – TJ Sokol Hať

Třízápasovou sérii porážek by rádi přerušili v I.B třídě hrající fotbalisté Ostravy-Jihu, které čeká venku doposud nebodující Hať. „Úvod soutěže se nám letos nadmíru povedl, ale poslední zápasy nás vrátily bohužel trochu dolů. Hodně nás srazil zápas v Darkovičkách, kde jsme rychle vedli tříbrankovým náskokem, ale nakonec jsme odjížděli domů po porážce 3:4 s prázdnou. Teď nás čeká jednoznačný úkol, potřebujeme zabrat, abychom se vyhnuli dalšímu tabulkovému propadu a vyhnuli se případným záchranářským povinnostem,“ říkal už po posledním domácím utkání s Dolní Lhotou (Jih prohrál 1:2, což byla první domácí podzimní ztráta – pozn. red.) trenér Libor Dolanský.Ve vyrovnaném startovním poli patří „jižanům“ osmá příčka s pouze šestibodovým mankem na vedoucí Markvartovice. Se šestou Hatí se utká jako už tradičně v sobotu dopoledne od 10.15 hodin.


TJ Klimkovice – TJ Slavia Píšť

Mužstvo z lázeňského města se bude pokoušet o udržení domácí stoprocentní bilance také v sobotu, ale na rozdíl od Ostravy-Jihu až v čase úředního začátku. V půl čtvrté odpoledne nastoupí žluto-modří proti Píšti, která kvůli rekonstrukci hlavní tribuny hrála všechny prozatimní podzimní střetnutí venku. A absence domácího prostředí se na týmu okolo Marcela Meleckého či střelce Martina Návrata v dosavadním účinkování Slavie znatelně podepsala – tým z Opavska až do minulého kola čekal na výhru. Ale už se dočkal, díky trefě Karla Morice se „sešívaní“ dostali z poslední příčky. Favoritem jsou však i přes dílčí píšťský úspěch domácí, kteří však museli skousnout nepříjemnou porážku v Hrabové. „Opět jsme se dopustili v obraně řady chyb, ale tentokrát se v Hrabové proti nám obrátilo snad vše, co tým k úspěšnému výsledku potřebuje: nedali jsme několik velkých šancí, rozhodčí nám neuznal gól a pravděpodobně nás připravil i výhodu kopání pokutového kopu,“ komentovali Klimkovičtí poslední odehraný zápas na facebooku.


TJ Vítkovice-Svinov – TJ Sokol Hrabová

Souboj o důležité záchranářské body v I.B třídě čeká v sobotu od 15.30 hodin nováčka soutěže ze Svinova, který hostí o tři body lepší Hrabovou. Oba celky mají po devíti kolech shodnou bilanci plusových a minusových bodů (poměr domácích ztrát a zisků ze zápasů venku – pozn. red.), která je po devíti nejhorší ze všech čtrnácti celků (-6 bodů). Svinov se však přece jen po rozkoukání v soutěži alespoň doma trochu zvedl, Tatayovi svěřenci dokázali na vlastním stadionu „vyřídit“ čtyřbrankovým přídělem Darkovičky a v předminulém kole si po brankách Jiřího Fišárka, Lukáše Kováčika a Marka Šumníka poradili i s aktuálně druhými Suchými Lazci. Naopak Hrabová venku ještě ani jednou nebodovala, by´t třeba na půdě vedoucích Markvartovic v poločase utkání šestého kola vedla 2:1. Nakonec však i tam prohrála, stejně jako ve Velké Polomi Hati a Dolní Lhotě.