„Jsme v problémech. Teď jsme sice prohráli na půdě suverénního Rýmařova, kde to až tak překvapivé nebylo, ale nás pálí snad ještě víc vědomí, že jsme už více než dva zápasy nevstřelili gól. A to nás hned v dalším kole doma čekají Vítkovice, které chtějí alespoň udržet druhou příčku v tabulce," řekl Radovan Řehulka, polanecký brankář, momentální trenér a předseda klubu.

Dvaatřicetiletý gólman o víkendu inkasoval třikrát, poprvé už po jedenácti minutách z pokutového kopu. „Ten byl sice jasný, ale před ním byl podle nás jednoznačně Víťa Urbánek ve vápně faulován. Po jeho pádu však Rýmařov kopal rohový kop, který dolétl na ruku jednoho z našich kluků," popsal Řehulka okamžik, který vynesl Tomáši Šupákovi, suverénně nejlepšímu střelci krajského přeboru, už čtyřiadvacátou trefu v sezoně. „On sám nám nakonec dal dva góly, i když šancí měl snad pět. Je zkrátka vidět, že Rýmák je na rozdíl od nás v úplném klidu," doplnil.

Polanečtí se po změně stran a za krajně nepříznivého stavu 0:3 mohli, ale nakonec netěšili alespoň z čestného úspěchu. Nejdřív Michal Vyležík nezakončil sympatickou kombinační akci přesnější ranou, po něm Kameníkovu branku netrefil ani Nikola Andrýsek a neuspěl ani Jan Stanovský, jemuž šanci na druhou jarní branku v barvách Polanky vzal včasným vyběhnutím domácí gólman Kameník. „Navíc nám byla upřena penalta po naprosto totožném zásahu rýmařovského obránce, za který se kopal pokutový kop proti naší brance. Je ale taky pravda, že v tu chvíli by asi moc nezměnila, protože třeba Šupák ještě po tomhle okamžiku šel na mě úplně sám. A taky bylo cítit, že domácí po pauze pod dojmem pohodového náskoku trochu zvolnili," doplnil zklamaný polanecký gólman, který chtě nechtě musí už uvažovat, co je potřeba udělat pro to, aby se svým týmem po třech letech neopustil krajský přebor.

„Počty jsou relativně jasné do konce jarní části letošní sezony zbývá sedm kol, ve kterých musíme vybojovat alespoň jedenáct bodů. Těch konečných třiatřicet by na čtrnácté místo snad mohlo stačit. Abychom však na tuhle metu mohli pomýšlet, musíme na hřišti v každém jednotlivém zápase ze sebe vydat úplně všechno," vyhlásil Radovan Řehulka už zase odhodlaným hlasem a vzápětí přiznal, že mu jedna z funkcí před derby s Vítkovicemi ubude: „Od včerejška máme u A-týmu nového trenéra, kterým je náš bývalý kapitán David Valenčin."

Jiskra Rýmařov - FK SK Polanka 3:0 (3:0)

Branky: 11. a 17. Šupák, 39. Ondruška. Rozhodčí: Šafrán Tabášek, Holodňák. ŽK: Přecechtěl, Schreier Andrýsek, Vyležík. Diváci: 150.

Rýmařov: Kameník Harazin, Radek Šašinka, Barcal (72. David Furik), Radim Přecechtěl Dominik Šašinka, Jiří Furik, Ondruška, Schreier (80. Macrineanu) Michal Furik (55. Mitov), Šupák (Tlapal).

Polanka: Řehulka Woznica, Bartoš, Urbánek, Fukala (56. Fukala) Švábík, Vyležík, Pliska, Andrýsek (75. Mašlanka), Borgosz Fromelius (56. Stanovský).