V úterý to ještě vypadalo, že by hokejisté Poruby mohli projít do druholigového finále v nejkratším možném čase. Po dvou vítězstvích jim chyběl poslední krok. Jenže ten, jak se říká, bývá tím nejtěžším. A svěřenci Tomáše Sršně a Romana Kotaly to poznávají naplno.

Ve čtvrté bitvě proti Šumperku vedli od 26. minuty po trefě Puziče, na kterou však vzápětí zareagoval Vachutka. Ve třetí třetině se pak čekalo na to, kdo udeří jako první a přiblíží se vítězství. To se nakonec povedlo zásluhou Králíka domácím, kteří vedení udrželi a vynutili si tak pátý zápas, jenž se odehraje v ostravské RT Torax Aréně v pondělí od 18 hodin.

Draci Šumperk - HC RT Torax Poruba 2011 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Vachutka (Sedlák), 46. Králík (Janota, Sedlák) – 26. Puzič (Sztefek, Dresler). Rozhodčí: Veselý, Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 8:12, navíc Piecha (Poruba) 5 min.+do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 1000. Stav série: 2:2.
Poruba: Čech – Slavík, Puškár, Kaluža, Puzič, Bail, Dresler, Rudl – Piecha, Slováček, Sztefek – Jáchym, Zachar, Kafka – Ballner, Vaněk, Peslar. Trenér: Sršeň.