Polanka ve čtyřiadvacátém kole podlehla na vlastním hřišti B-týmu Karviné 0:2, i když byla snad kromě úvodní dvacetiminutovky momentálně třetímu celku soutěže více než vyrovnaným soupeřem, a její možné postupové ambice se dostávají už jen do roviny čiré teorie. Šest kol před koncem ztrácí na svého středečního soupeře – Český Těšín – už devět bodů.

Bitva dvou nováčků se zřejmě rozhodla právě v začátku. Hosté totiž do boje vstoupili nesmírně aktivně a to i zásluhou nesmírně aktivního Antonína Presla, který už v deváté minutě přesným centrem vybídl ke skórování na zadní tyči číhajícího Michala Ruisla.

Úderná hostující dvojice byla ve stejném gardu ještě dvakrát na konci pro Polanku překvapivých tahů, napoprvé dvaadvacetiletého útočníka obral o gól obětavý zákrok jednoho z domácích obránců a napodruhé mu radost po Preslově pumelici, kterou Řehulka neudržel v náručí, sebral praporek nad hlavou lajnového sudího Broskeviče.

Polanecká parta se doma začala osmělovat až v polovině úvodní části hry, kdy možná i jen se štěstím držela přijatelný výsledek. Ale do poločasu mohla klidně průběh i otočit, ovšem Vyležík v plném běhu Cirklovo cizelérské vysunutí do branky nenasměroval a po vynikajícím zákroku Řehulky proti další Preslově navštívence směrem k domácí brance přímý kop Valenčina nasměroval Bartoš jen k nohám karvinského gólmana.

Po přestávce znovu jako první udeřili hosté. Z penalty se po faulu domácího gólmana Řehulky na pronikajícího Ruisla trefil karvinský kapitán Martin Janík.

Ale ani za krajně nepříznivého stavu domácí zbraně nesložili a krátce po hodině hry měli i oni po sražení hbitého Kuly výhodu pokutového kopu. Tou však excelentní kanonýr Pavel Cirkl pohrdl, trefil pouze vrchní část břevna. A když v závěru určitě zajímavého zápasu nedokázal hlavou přesně zamířit Robin Bartoš a po něm nebylo po propadlém výkopu Řehulky přáno ani Radomíru Fukalovi, odcházeli hráči v tu chvíli až šestého týmu páté nejvyšší soutěže do šatny se sklopenými hlavami. „Proč jsme nevyhráli nebo aspoň nebodovali? Nedali jsme góly a to mě hrozně teď, chvíli po zápase, hrozně štve. Jsem nespokojený, ne s tím, co jsme na hřišti snad sedmdesát minut předváděli, ale s výsledkem. Když jsem to s klukama v šatně spočítal, na tutové šance to bylo tak šest ku čtyřem, ale nás na rozdíl od Karviné finální fáze naprosto zklamala. Navíc se teď na jaře od nás odvrátilo už po několikáté štěstí," kroutil hlavou zklamaný lodivod Polanky Lubomír Adler, který asi poprvé veřejně připustil, že se jeho mise na lavičce celku z jihozápadního okraje Ostravy uzavírá. „S velkou pravděpodobností, i když to ještě není definitivní, tady po sezoně končím," dodal.

U karvinské kabiny byla pochopitelně patrná dobrá nálada se splněné mise, která jednak de facto vyřadila ze hry o postup do divize dalšího potenciálního soupeře, ale rovněž udržela vlastní tým na dostřel vedoucímu Českému Těšínu. „Jsem spokojený, protože bylo jasně vidět, mí docela málo zkušení svěřenci, z nichž mnozí teprve nedávno vyšli z dorostu, hráli proti zkušenému mančaftu a navíc na zrovna ne ideálním terénu. A když se domácí oklepali z našeho úvodního tlaku, tak i oni začali hrát hodně aktivně a to byla příčina toho vyrovnání poměru sil na trávníku. A kdyby navíc Polanka proměnila penaltu, bylo by to asi ještě vyrovnanější," řekl po utkání Petr Mašlej, nový trenér B-týmu a současně sportovní manažer MFK OKD Karviná, který na lavičce rezervy vystřídal Tomáše Bernadyho. „V béčku jsme trenéra změnili kvůli tomu, že Tomáš odchází do Baníku Ostrava a už nám to i oznámil, takže jsme se rozhodli pro tuhle změnu. Ale stále ještě u nás trénuje brankáře," vysvětlil Mašlej náhlou, doslova několik hodin starou rošádu s tím, že jeho současná pozice je pouze dočasná a v létě se v Karviné rozhodnou pro definitivní obsazení pozice hlavního trenéra záložního týmu.

FK SK Polanka – MFK OKD Karviná B 0:2 (0:1)

Branky: 9. Ruisl, 53. Janík z pen. Rozhodčí: Picmaus – Herda, Broskevič. ŽK: Kula – Zielonka, Zahatlan. Diváci: 200.

Polanka: Řehulka – Bartoš, Andrýsek, němec, Slahúčka – Kula, Valenčin, Prausek (59. Kozelský), Vyležík, Kula – Cirkl. Trenér: Adler.

Karviná B: Hájek – Skácelík, Mráz, Zielonka (83. Zielonka), Zahatlan – Koutný, Savič, Janík, Presl – Egermajer (46. Kratka), Ruisl (75. Káňa). Trenér: Mašlej.