Nyní však ještě Látal napravuje s týmem Gliwic nevydařený a taky zároveň hodně hektický vstup do soutěže. „Celý klub vyhlíží zimní přestávku. Po těch událostech, kdy jsem kvůli interním problémům uvnitř klubu sám rezignoval na funkci hlavního trenéra a pak se do ní zase vrátil, jsme si se staronovým vedením jasně řekli, že každý získaný bod budeme brát jako úspěch. Dvě kola před koncem podzimní části ztrácíme na osmou příčku, která zaručuje v nadstavbě boj o mistrovský titul, dva body. A to osobně považuji za úspěch a dobrý základ pro druhou polovinu sezony," zdůraznil Látal.

Naposledy o víkendu Gliwice doma zdolaly Koronu Kielce 1:0 a Látal odkoučoval jeden ze svých nejtěžších zápasů v kariéře. „Kluci hráli doopravdy výborně, ale já to doslova protrpěl. Přemohla mě chřipka, měl jsem vysokou horečku, ale naštěstí jsem to nějak ustál a zvládl. Ale hodně mi pomohli asistenti Bogdan Wilk a Láďa Maier," ocenil přínos svých kolegů.

Legendy v Ostravě.Zdroj: DeníkO hektickém létu, kdy se po dlouhých jedenácti letech rozešel se svým parťákem Jiřím Nečkem, už mluvit moc nechce.

„Dívám se dopředu. Věřím, že v zimě se nám podaří tým doplnit, dobře potrénujeme a účast v elitní osmičce si vybojujeme. Z týmu cítím, stejně jako v minulé sezoně, kdy jsme obsadili druhé místo, obrovskou chuť se zlepšovat. Jen potřebujeme kádr trošku zkvalitnit. Pracujeme na tom velice intenzivně už tři měsíce," prozradil Látal, který podle všeho přivede do Gliwic také hráče z Česka. „Nyní o tom nemá cenu mluvit, čeká nás velice náročný konec podzimu, kdy nejprve teď o víkendu hostíme doma Legii Varšava a podzim zakončíme 19. pro-since v Lubinu."

Kapitán mistrovského týmu Baníku z roku 2004 nebude chybět v sobotu 17. prosince na zimním stadionu v Porubě, kde se odehraje zápas legend. Látal přiznal, že ještě před měsícem nevěděl, zda se jediného souboje Baníku se Spartou v roce 2016 zúčastní. „Už jsem to zmínil, že o tomto víkendu se hraje v Polsku poslední kolo. My hrajeme až v pondělí, takže do Poruby samozřejmě přijedu. To si přece nemůžu nechat ujít," usmál se Látal, který ve své úspěšné kariéře vyhrál s německým Schalke Pohár UEFA nebo pomohl české reprezentaci ke stříbru na ME 1996 v Anglii.

Na akci se těší z mnoha důvodů. „V první řadě to beru i jako poděkování fanouškům Baníku, že za klubem stojí i v době, kdy se hrabe zase nahoru po řáděních bývalých majitelů. A taky se mi moc líbí, že se při této akci vzdá hold bývalým hráčům obou klubů, na které se u nás často zapomíná. Moc se těším nejen na kluky z Baníku, ale také ze Sparty, se kterými jsem v národním týmu kdysi hrál. Po zápase si určitě někde sedneme a pokecáme," pokračoval Látal, který věří, že fanoušci vytvoří oběma týmům nezapomenutelný zážitek. „Na mou benefici bylo na Bazalech jedenáct tisíc, Marek Jankulovski ji měl dokonce vyprodanou. Lidi v Ostravě fotbal milují a já se moc těším, že je budu moci zase po delším čase pozdravit."

Legendy v Ostravě.Zdroj: Deník