Do cesty se jim ale postaví Třinec, který v prvním vzájemném měření sil sahal po nerozhodném výsledku. Kouč Vlastimil Petržela věří, že se na týmu negativně neprojeví dlouhá přestávka.

„Těmi nepravidelnými podzimní termíny dvakrát nadšený nejsem, ale teď už to nějak musíme doklepat. Uděláme maximum, abychom v posledních dvou podzimních zápasech uspěli. Pozitivní rozhodně je, že už nemusíme nikam daleko cestovat," narážel Petržela na skutečnost, že v posledním zápase přivítá v dohrávaném utkání 15. kola ve středu 23. listopadu Sigmu Olomouc.

„Nyní se soustředíme jen na Třinec. Bude to zase zápas, který rozhodne proměňování našich šancí," tuší Petržela, jehož tým venku remizoval pětkrát v řadě a celkově šestkrát. „Je to někdy i o tom pověstném sportovním štěstíčku, které se k nám venku nechce přiklonit," opakuje Petržela. Cesta k úspěchu vede i přes zlepšené zahrávání standardních situací, na které se v přestávce ostravští fotbalisté taky zaměřili.

„Je pravda, že nám moc nejdou. Tady si nemá cenu nic nalhávat, u standardních situací rozhoduje kopající hráč. My když si řekneme, že budeme zahrávat rohový kop na zadní tyč, a míč doletí jen na přední, pak z toho góly dávat nemůžeme. O tom to prostě je," pokračoval slovenský záložník Marek Hlinka.

Sám ale věří, že jeho tým závěr podzimu zvládne. V Třinci musí jen jeho tým zlepšit efektivitu, obranná fáze není podle jeho slov špatná. „Důležité pro nás je, že venku nás soupeři nepřehrávali. Třeba Sokolov měl naposledy snad dvě střely na branku. Náš problém je ale v tom, že naše akce končí před vápnem. Musíme být důraznější," uvedl záložník Marek Hlinka.

Sám nechtěl vše svádět jen na nepřízeň štěstěny. „V každém utkání minimálně dvě nebo tři tutovky zahodíme. A to je moc," dodal.