Koncem minulého roku totiž založil s právníkem Ondřejem Mikou hráčskou agenturu Sports & Counselling.

„O své budoucnosti jsem dlouho přemýšlel a věřím, že při práci agenta mohu zúročit své zkušenosti, které jsem získal hlavně při svých angažmá v Německu, Francii, Rakousku nebo Řecku,“ uvedl Václav Svěrkoš, který zatím o svých plánech a záměrech v práci agenta moc mluvit nechce.

„Jsem na začátku dlouhé cesty a mluvit vlastně dnes není ani moc o čem. Ale představu i vizi mám,“ pokračoval Svěrkoš, který se hodlá zaměřit hlavně na mladé a talentované fotbalisty. „Takový je dnes trend, není to nic nového. Stejně se chovají i všichni ostatní agenti,“ říká Svěrkoš, který v minulém týdnu dotáhl i svůj první velký transfer.

Přečtěte si také: Marek Jankulovski má v Udine svého následovníka 

Jeho klientem je totiž také bývalý spoluhráč z Baníku Patrizio Stronati, který odešel na roční hostování z Austrie Vídeň do Mladé Boleslavi. „S Patriziem jsem byl v kontaktu od léta, kdy jsme se hodně o jeho budoucnosti bavili. Byli jsme dohodnuti i s Thomasem Böhmem z jeho bývalé agentury (Grass is green), že se mu v zimě pokusíme najít v Česku klub, kde by mohl pravidelně hrát. To se taky nakonec povedlo,“ uvedl Svěrkoš s tím, že celý transfer se dotáhl v pondělí.

Radost ze změny působiště má i odchovanec Hlučína Patrizio Stronati, který zatím v české lize oblékal jen dres ostravského Baníku (24 utkání/1 gól). „Mám za sebou hodně hektické tři týdny, kdy jsme s Vencou Svěrkošem opakovaně řešili mou situaci v Austrii Vídeň,“ řekl Stronati.

O jeho služby se vážně zajímaly také polské Gliwice, kde působí český kouč Radoslav Látal. „Vážím si toho, že jsem měl v zimě dvě konkrétní nabídky. A to hlavně proto, že jsem toho na podzim moc neodehrál. V posledním týdnu jsme se ale bavili už jen o nabídce Mladé Boleslavi, kde o mě stálo nejen vedení, ale také kouč Martin Svědík,“ uvedl Stronati, který právě pod vedením tohoto trenéra prožil v Baníku nejvydařenější pasáž své kariéry.

Mohlo by vás zajímat: Kim Collins ozdobí v Ostravě nejkratší sprint. Už 14. února

Právě na ní by rád v Boleslavi navázal. „Angažmá beru jako velkou výzvu, Boleslav má pohárové ambice a dlouhodobě patří k nejlepším klubům u nás,“ dodal Stronati.

Podobně se na změnu působiště dívá i Václav Svěrkoš, který měl při jednání výhodu i v tom, že v rakouské Austrii hrával. „Práce agenta je hlavně o kontaktech, ale vždy jsou nejdůležitější výkony a potenciál samotného hárče. Teď už je vše na Patriziovu, aby ukázal, že se Boleslav rozhodla správně. Jsem přesvědčený, že šanci dostane a ještě se popere o nominaci na ME do 21 let, které se bude hrát v létě v Polsku,“ zakončil Svěrkoš.

Mohlo by vás zajímat: Čekání končí. Ve Svinově se po dvaceti letech dočkají „nové Sokolovny"