Baník se v prvním poločase hodně trápil a Vítkovice bez větších problémů držely bezbrankovou remízu. Domácí tým měl převahu, která ale končila před pokutovým územím. Gólman Kostolanský se zapotil jen při dvou pokusech Mondeka.

„Hrálo se celý zápas na jednu branku. Já jsem s tím ale počítal, protože trenéra Vítkovic Martina Pulpita dobře znám. Těžko jsme se prosazovali. Na hrotě nám chyběl lepší pohyb, proto jsem se rozhodl o přestávce pro střídání. A nakonec to právě De Azevedo rozhodl, protože naši hru rozhýbal," uvedl kouč Baníku Petržela. „Byla to vydřená výhra, ale jsme šťastní, že máme další tři body," ulevil si Petržela.

Vítkovický trenér Martin Pulpit se po zápase překvapivě zlobil na rozhodčího Dubravského. Vytýkal mu situaci ze závěru druhé půle, kdy Ondráček po evidentně odmávaném a odpískaném ofsajdu překonal gólmana Vaška. „Dostal jsem plno textových zpráv, že branka byla regulérní. V takovém zápase by se taková hrubá chyba neměla stát. Škoda, že nás to stálo remízu," řekl Pulpit. Argument, že gólman Vašek už nechytal a sudí ofsajd odmávali, nebral. „Byla to normální fotbalová situace a padla z ní regulérní branka," řekl Pulpit, který si podle všeho rychle uvědomil, že se svým výrokem trochu přestřelil. „Tím ale nechci snižovat výkon Baníku. Byl lepší než v sobotu Opava. Hrál ve větším tempu, byl důraznější a byl pohyblivější. My jsme obstáli v obraně, ale vepředu jsme nedokázali udržet míč a být nebezpeční," dodal Pulpit.

Kouč Baníku Vlastimil Petržela bral „spornou" situaci s nadhledem. „Na takovou dálku to nemohu posoudit. Viděl jsem ale pomezního, jak zvedl praporek, a ještě jsem slyšel, že rozhodčí pískl. Vašek navíc přestal chytat, vždyť se za to měla dávat žlutá karta. Zda to byl, nebo nebyl ofsajd, to nebudu řešit. Je to ale taková specialita Martina Pulpita, který si vždycky nějakou kličku najde," řekl s úsměvem Petržela.

Podobně se na celou situaci díval i gólman Petr Vašek. „Jestli na tom staví trenér Pulpit ztrátu bodu, tak to fakt nevím. Já přestal chytat, protože jsem viděl a slyšel, že se jedná o ofsajd. Míč mi šel okolo hlavy, to bych bez problémů chytil. Já vím, že to asi říkal v emocích, ale podle mě může být trenér Pulpit rád, že ten hráč Vítkovic neviděl žlutou kartu," dodal Vašek.