„Je to nepříjemné, ale podle mého názoru je naše umístění horší než hra, kterou předvádíme. Nehrajeme špatně, ovšem chybí nám body," říká Antonín Fantiš. „Na posledním místě jsme nezaslouženě a věříme, že důležitý zápas proti Brnu zvládneme. Všichni trénujeme poctivě, nikdo nemá poraženeckou náladu. Navíc už budeme mít kompletní kádr. Myslím, že poprvé v sezoně," dodává Fantiš.

To by znamenalo, že do utkání by mohl nastoupit i Václav Svěrkoš. Trenér Látal však krotí předčasný optimismus. „Lékaři sice Vencovi případný start schválili, ale rozhodnutí, zda ho nominuji k zápasu, si nechávám na pátek po odpoledním tréninku. Sedneme si spolu, probereme všechna pro i proti, nechci nic podcenit ani uspěchat. Cením si toho, že chce mužstvu pomoci, ale mě postihlo stejné zranění, takže vím, že návrat nějakou dobu trvá a není jednoduchý," míní ostravský trenér.

„Venca trénuje naplno, samozřejmě, že dáváme v soubojích pozor, ale už pouhá jeho přítomnost nás ještě více motivuje," chválí Svěrkoše Fantiš s přesvědčením, že ať už vyhlášený ostravský střelec nastoupí, nebo ne, bude Brno velmi kvalitním protivníkem.

„Už nás potrápilo v přípravě, nyní mu schází Švancara, ale hraje výborně. Rozhodne větší vůle po vítězství a v tom bychom měli mít navrch. Pokud vyhrajeme, jsem přesvědčen, že nás to nakopne a můžeme udělat sérii dobrých výsledků a za tři čtyři kola být jinde. Potřebujeme se zbavit křečovitosti v herním projevu. Je to v našich hlavách, začneme dobře, máme střetnutí slušně rozehrané, ale po inkasovaném gólu je vše jinak. V minulé sezoně jsme branky nedávali, teď jsme produktivnější, naopak hodně inkasujeme. To musíme změnit."

Hlavním sudím sobotního zápasu s Brnem, který začíná v 16 hodin, bude Michal Paták. Baník potřebuje podporu, to si uvědomuje i vedení klubu, proto každý držitel vstupenky může s sebou vzít zdarma ještě jednoho dalšího návštěvníka. Akce se vztahuje i na majitele permanentních vstupenek, navíc prvních dvě stě diváků dostane u vstupu plakát A-týmu zdarma. (vrt)