Podle Vaclíka je pozitivní, že reprezentace ve Vítkovicích před necelým rokem hrála. „Tím, že je tady dráha, tak nejde o typický fotbalový stadion, takže alespoň budeme vědět, jak vše bude vypadat. Je dobré, že jsme si to vyzkoušeli, máme tady kladnou bilanci, tak snad nám to vydrží i po zápase," přál si po včerejším příjezdu do Ostravy Vaclík.

Není trochu zvláštní, že liga se v Ostravě v této sezoně nehraje, ale reprezentace ano?

Těžko říct, ale pravda je taková, že někde ligu mají, ale stadion není hezký. Ve Vítkovicích vyrostl nový, moderní, který si lidé i tento region zaslouží, stejně jako zápasy reprezentace. To dokázali loni, kdy na Srby byla krásná atmosféra a v rozhodování, kde se bude hrát, to určitě mělo svou roli. Věřím, že lidé přijdou i tentokrát. Po tom startu kvalifikace budeme jejich podporu potřebovat.

Berete návraty do Ostravy pořád jako speciální, nebo jste si na to zvykl?

Samozřejmě,že to není pro mě jen tak. Já tu tolik sice nejsem, ale s manželkou tu máme rodiče, žije tady i brácha nebo babička, takže je to jiné, než hrát třeba v Praze. Navíc na tom stadionu jsem vyrůstal a začínal, i když tehdy vypadal trochu jinak (smích).

Váš bratr Richard měl včera zápas krajského přeboru. Uvažoval jste, že byste se zašel na něj podívat?

Bohužel, nevyšlo to. Volného času moc není, jelikož jsme včera měli trénink a už zítra hrajeme, takže snad za mnou dorazí alespoň na hotel, než odjedu. Pak se uvidíme až v Basileji, když se přijedou podívat na zápas s Paříží.

Jak těžké bude zapomenout na zápas v Hamburku a přeorientovat se na Ázerbájdžán?

Musíme se přeorientovat, nic jiného nám ani nezbývá. V sobotu to pro všechny z nás byla velká škola, Němci hráli výborně a rozdíl byl opravdu veliký, to nemá cenu si nalhávat. Musíme se poučit, vzít si z toho něco a připravit se na Ázerbájdžán. Zatím to vypadá, že pro vývoj skupiny to bude jeden z nejdůležitějších.

Víte vůbec něco o soupeři?

Spousta jejich hráčů hraje v evropských pohárech, takže budou určitě zkušení. Navíc mají šest bodů, takže u nás určitě nejsou tlačeni, že musí. Bude záležet, s čím přijedou, ale po dvou zápasech mají skóre 2:0, takže defenziva u nich bude hrát prim. Asi budeme v opačné pozici než v sobotu, kdy jsme hráli na brejky, tentokrát budeme dobývat. Na to musíme být připraveni.