Ostravský Baník byl v obou kategoriích velkým favoritem, což potvrdil, byť starší žáci prohráli překvapivě s Horní Suchou a mladší ztratili za remízu se Starou Bělou. Obhájci vítězství na turnaji Vítkovice i Krnov skončili až poslední.

"Pokud se ohlédnu zpět k prvímu ročníku, udělali jsme velký pokrok. Každý ročník hodnotíme a přemýšlíme, jak zpestřit následující. Samozřejmě, že chyby děláme, ale pokud bych hodnotit letošní, jsem velmi spokojený," uvedl jeden z organizátorů a zástupce generálního partnera Media Walk Jaromír Nadhajský.

Turnaj vítězů se poprvé uskutečnil pod hlavičkou Moravskolsezského krajského fotblového svazu (MSKFS), což mu podle Nadhajského pomohlo. "Již při první myšlence tento turnaj uspořádat byla cílem záštita MSKFS. Dnes se pořádá spousty krásných turnajů, ale jsou závislé na konkrétních lidech, organizátorech, klubech. Pokud selžou, je konec. Nicméně museli jsme všechny přesvědčit ve třech letech, že turnaj má smysl," řekl Nadhajský.

Turnaj vítězů MSKFS 2016

Starší žáci: 1. Baník Ostrava 9 bodů, 2. Horní Suchá 7, 3. Nový Jičín 7, 4. Frýdlant nad Ostravicí 4, 5. MFK Vítkovice 1.
Mladší žáci: 1. Baník Ostrava 10 bodů, 2. FK Těrlicko 7, 3. Nový Jičín 6, 4. Stará Bělá 4, 5. FK Krnov 1.

Více k letošnímu Turnaji vítězů MSKFS se dočtete v úterním tištěném vydání Deníku…