Byť šlo stále „jen" o přípravný duel, kritikou bývalý forvard Zbrojovky Brno či Opavy nešetřil. „Zápas nám ukázal, že když budeme my těmi, kteří budou muset tvořit a hrát do plných, tak budeme mít problém," přiznal Halaška, který by na jaře měl být - spolu s Jakubem Ptáčkem - po zimním odchodu Davida Puškáče, hlavní ofenzivní zbraní třetiligového nováčka.

Opravdu to proti Dolnímu Benešovu bylo z vaší strany tak špatné?

Měl jsem šance, které jsem mohl a měl proměnit, a zápas by pak v prvním poločase vypadal jinak. Jenže pak přišla druhá půle a nad tou bychom se měli zamyslet, protože to, co jsme předvedli, byla velká bída. Osobně jsem se cítil hrozně a ukázalo nám to, že máme velké rezervy a budeme na nich muset pracovat, protože jestli budeme hrát jako ve druhém poločase, tak ve třetí lize budeme mít velké potíže.

Čím si vysvětlujete, že to celému týmu nešlo?

Měli jsme málo pohybu a ochoty udělat krok navíc. Kdyby byl Benešov v závěru lepší v zakončení a produktivnější, tak mohl vyhrát. To by mě mrzelo, zápas se totiž jevil na vítězství. Ale přesvědčili jsme se, že samo nic nepůjde.

Přitom v první polovině utkání jste si vytvořili řadu slibných možností ke vstřelení gólu. Zejména vám to tam ale tentokrát nenapadalo…

Máte pravdu, to se může stát a jsem rád, že mě to potkalo teď, než později v mistrovských zápasech. Ale to tak bývá, že někdy tam nespadne nic a jindy zase dáte gól z každé šance. Jak říkám, věřím tomu, že kdybychom jednu na začátku proměnili, tak zápas bude vypadat jinak. Mě to mrzí, ale to nemění nic na tom, že jsme ho měli zvládnout lépe. Ať už s mým přispěním nebo přispěním mančaftu. A druhý poločas mě hodně zklamal, protože byl katastrofální.

MSFL se rozbíhá příští týden, do té doby absolvujete ještě dva testy, které budou mít podobný charakter jako proti Dolnímu Benešovu. Ve středu se střetnete s Heřmanicemi, v sobotu pak s Opavou B. Prostor na zlepšení ještě tedy máte, nemyslíte?

Heřmanice budou v týdnu taky nepříjemný soupeř, hrají špičku krajského přeboru. Věřím, že se zvedneme, zvládneme ho a třeba si s chutí zastřílíme. No, a pak máme před sebou kvalitní generálku s opavským béčkem. Tam už naplno uvidíme, jak na tom do sezony jsme. Ale Benešov nám ukázal, že sám se nikdo neporazí.

Trenéři se po odchodu Davida Puškáče do Opavy rozhodli dát důvěru vám a Jakubu Ptáčkovi. Oba se střídáte na hrotu útoku a pravé straně zálohy. Jak vám to sedí?

Pro mě se nic nemění, já se zodpovědnosti nebojím. Už mám nějaké roky i zkušenosti, abych týmu pomohl, a je mi jedno, jestli budu hrát nahoře nebo zkraje. Kde bude třeba, a trenéři budou cítit, že mě tam využijí, tak budu hrát na sto procent.

V létě jste v rozhovoru pro Deník řekl, že s profesionálním fotbalem jste skončil. Platí to stále?

Ano, platí a myslím, že toho kroku určitě nelituju. Jít do Petřkovic bylo správné rozhodnutí a jsem mile překvapený, jak to tady funguje. Když je pohoda v kabině, tak se hned přenese na hřiště a to tady je. Profesionální fotbal pro mě už definitivně skončil, i když ještě myšlenky na to byly, ale jsem v Petřkovicích, k tomu pracuju, takže jsem spokojený.

Říkáte, že myšlenky byly. Měl jste nějaké nabídky?

Z vyšší soutěže mě nikdo nekontaktoval, ale měl jsem nabídky z jiných mančaftů. Jsem ale v Petřkovicích, takže to pro mě nebylo téma.