Situace Vítkovic je stále neměnná, navzdory prvnímu jarnímu tříbodovému zisku jsou svěřenci trenérů Ivana Kopeckého a Romana Westa stále sedm bodů pod čtrnáctými Pardubicemi. „Upřímně si myslím, že kdybychom ty tři body se Žižkovem nezískali, byl by boj o čtrnácté místo už strašně těžký. Takhle je to pořád aspoň stejné. A víme, že se ve druhé lize dá hrát s každým. Ve hře je pořád ještě šestatřicet bodů a my máme o co hrát,“ řekl Richard Vaněk, záložník Vítkovic a autor nahrávky na vítězný Fialův gól v posledním odehraném zápase.

Ostravský tým je však znovu postaven před obtížný úkol – měl by znovu doma vyhrát, byť zopakovat týden starý konečný výsledek, minimálně co do rozdělení bodů, bývá ve fotbale i pro daleko zkušenější týmy hodně obtížné. „Ale my jsme v situaci, že se na nic ohlížet nemůžeme. Zkrátka musíme se snažit nasbírat co nejvíce bodů bez ohledu na to, zda hrajeme se Sokolovem, Baníkem, doma nebo venku,“ dodal Richard Vaněk.

Na podzim se z vítězství 2:1 radovali tenkrát domácí fotbalisté Třince. Jak ale dopadne vzájemné měření sil třetí březnovou sobotu? Na to si všichni příznivci obou klubů budou muset počkat zhruba do 17 hodin.