Václav Brabec v rozhovoru pro server Aktuálně.cz také potvrdil informace, že je současně věřitelem klubu.

„Jsem věřitelem klubu a bylo mi nabídnuto, jestli se nechci stát jeho vlastníkem," řekl Václav Brabec serveru Aktuálně.cz a ukončil tak mlčení k možnému nákupu fotbalového klubu. Vzápětí také ale upozornil, že podobných nabídek na nákup různých společností má na stole hodně.

„Co se týká Baníku, vedeme s Petrem Šafarčíkem (majitel klubu) jednání, zatím by bylo předčasné jakkoli předjímat jeho výsledek," řekl Brabec.

Petr Šafarčík vlastní Baník od února roku 2012, minimálně šest let už od éry předešlého majitele Tomáše Petery zápolí s vážnými ekonomickými problémy. Petera přenechal Šafarčíkovi klub s více než stomilionovým dluhem a od bankrotu Baník v květnu 2013 zachránilo město, které odkoupilo od klubu za 115 milionů stadion na Bazalech.

Pod Šafarčíkovým vedením však v tomto kalendářním roce přišel prudký sportovní propad. Baník v podzimní části nejvyšší soutěže uhrál jen čtyři body a po 50 letech má nakročeno do druhé ligy.

I to byl zřejmě hlavní důvod toho, že se po posledním ligovém zápase se Spartou rozhodl Petr Šafarčík abdikovat na funkci předsedy představenstva. „Petr Šafarčík nebude již dále vykonávat funkci předsedy představenstva. Toto bude oficiálně potvrzeno na nejbližší valné hromadě, která se bude konat po Novém roce," uvedl už dříve Tomáš Svoboda.

Zda Baník doopravdy změní majitele, ale v této chvíli není jisté, protože Václav Brabec bude teprve zkoumat a prověřovat ekonomickou situaci klubu. „Co tam vnímám jako problematickou věc, jsou ty nedořešené věci kolem sporů s Viktorií Žižkov, které by mohly být ještě komplikovanější, než se nyní může zdát," řekl ještě Brabec pro server Aktuálně.cz.

Viktoria Žižkov vede s Baníkem dlouhodobě spor o částku přesahující osm milionu korun za prodlení při platbách za přestupy hráčů Hušbauera a Koukala, které se uskutečnily už v létě 2010. Kauzu řeší nejen příslušné orgány FAČR, ale také soudy.