Vítězkou se stala Jana Kabátová z Mariánských Hor, která porazila o šest bodů druhou Simonu Exnerovou z Opavy a Věru Fojtíkovou z Poruby.

„Na výhru to zpočátku vůbec nevypadalo. Rozjezd jsem měla hodně špatný, byla to bída. No spíše katastrofa. Postupně jsem se ale šplhala nahoru, posbírala pár bodů navíc a najednou byla v desítce. No a konec byl perfektní," řekla Jana Kabátová při přebírání první ceny, kterou byla televize. „Ta naše je stejně velká, ale pět roků stará, takže ji hned vyměníme. V krabici nám bude k ničemu," hlásila vítězka, která navíc obdržela kosmetický balíček.

A jak v takové soutěži uspět? „Ono je to spíše o štěstí. Já, manžel i syn tipujeme od prvního ročníku, to znamená nějakých osm let. Už jsme pár cen posbírali, ale zaručený návod, jak vyhrát, nemáme. Ono se nesmí moc vymýšlet. Tipovala jsem teď převážně jedničky a občas dala opačný tip proti manželovi. No a ten vyšel," rozesmála se Jana Kabátová.

„Já se točím kolem fotbalu čtyřicet let. Momentálně dělám předsedu ve Svinově. Každý by si řekl, že mám zaručené informace ze všech možných nižších lig, ale ono to kolikrát dopadne úplně jinak, než jak se to před zápasem jeví. Stačí se podívat na konečné výsledky Tip ligy. Manželka vyhrála, já skončil daleko v poli poražených," pokrčil rameny Vladimír Kabát.

O tom, že celou soutěž vyhrála, se dozvěděla Jana Kabátová zprostředkovaně. O to měla větší radost. „Byli jsme v té době s manželem na dovolené v Luhačovicích. Tam Moravskoslezský deník nevychází, tak jsme okamžitě volali klukovi, který byl v Ostravě, ať upaluje koupit noviny. No a obratem nám zvonil telefon se slovy, že jsme vyhráli a máme televizi. Tak jsme to u známých, kde jsme byli čtyři dny, hned oslavili," prozradila Jana Kabátová.

O tom, zda bude v oblíbené Tip lize čtenářů Deníku pokračovat, má jasno. „Příště do toho jdeme zase. Televizí není nikdy dost," žertovala Jana Kabátová.