Ostravané šli do těžkého duelu s novým trenérem, když ve středu odstoupivšího Jaroslava Netoličku nahradil Tomáš Pohorelli. A první poločas patřil právě jeho svěřencům. Z několika nadějných příležitostí však vytěžili pouze poločasové vedení 1:0, když se pohlednými nůžkami prosadil kapitán hostů Prokeš.

„V prvním poločase nás Vítkovice zatlačily. Navíc se po chybě gólmana, který si zařval na centr z rohového rohu, ale podběhl jej, dostaly do vedení," uvedl kapitán a hrající trenér domácích Dětmarovic Martin Šrámek, který se průběhu utkání po přestávce ani nestačil divit.

On i jeho spoluhráči si totiž vytvořili množství vyložených příležitostí. Ztroskotali ale buď na fantastickém premiantovi v základní sestavě, brankáři Ognyanovovi, či své nemohoucnosti.

„Snažili jsme se vyrovnat, měli jsme snad tři samostatné nájezdy, mnoho střel, ale když z toho nedáte žádný gól, těžko můžete pomýšlet na body. Na závěr nás Vítkovice potrestaly z brejku a bylo rozhodnuto," připomněl Šrámek trefu Moučky z 87. minuty.

Hostující trenér Tomáš Pohorelli, který s týmem stačil před utkáním absolvovat jediný trénink, byl pochopitelně z vítězství nadšený. Zároveň však přiznal, že měl tým štěstí. „Myslím si, že jsme dnes byli šťastnější. Dlouho jsme hráli, jak jsme si řekli a dali jsme gól. To bylo v pořádku. Ve druhém poločase se soupeř vytáhl více dopředu, ve hře bylo najednou hodně soubojů a přitlačil nás. Můžeme být ale rádi, že nás podržel gólman, který chytil snad pět šest jasných šancí," věděl nový trenér Vítkovic, který měl svým svěřencům co vyčítat.

„Chybou bylo, že jsme se zatáhli, čímž jsme Dětmarovicím dali prostor ke střelám a centrům, z nichž byli nebezpeční. Naštěstí jsme v závěru dali z brejku na 2:0 a vítězství tak potvrdili. Hráči podali dobrý výkon, máme vítězství, takže jsem spokojený," potvrdil.

SK Dětmarovice – MFK Vítkovice 0:2 (0:1)

Branky: 24. Prokeš, 87. Moučka. Rozhodčí: Holodňák. ŽK: 3:2. Diváci: 150.

Vítkovice: Ognyanov – Jonek, Pilař, Prokeš, Samek – Husárik (82. Červeňák), Knapp (75. Horváth), Kovář (90. Kostelecký), Mikulenka – Bystrý, Šebek (37. Moučka). Trenér: Tomáš Pohorelli.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.