Hosté šli na tréninkové ploše městského stadionu do vedení po krásné střele Milana Halašky, na kterou zareagoval Vojtěch Gebert, jenž se prosadil pohotovou ránou uvnitř pokutového území Petřkovic.

Ex-vítkovický Milan Halaška měl prsty i ve druhém gólu Petřkovic, po brejku a faulu na něj se z penalty krátce před poločasem trefil Radim Baranek.
Pokutový kop nakonec kopaly i Vítkovice. Necelou čtvrthodinu před koncem váhajícímu brankáři Chvějovi vypíchl míč Kovařík tak šikovně, že byl vzápětí faulován a z následné penalty se nezmýlil ani Richard Vaněk.

„Spokojen být nemůžeme, ale každopádně to byl pro nás poučný zápas. Konečně jsme hráli proti zkušenému týmu, protože v předchozích týdnech jsme testovali formu proti rezervám či juniorským soupeřům,“ uvedl krátce po utkání Ivan Kopecký, trenér Vítkovic. „Výsledek ovlivnily hrubé chyby některých našich hráčů, ale přesto bychom se měli umět dostat do většího množství šancí. Sice jsme v první půli drželi balon, jenže paradoxně z toho dostali dvě branky a fakt málo jsme se dostávali do koncovky,“ doplnil.

Zatímco u vítkovické střídačky panovala po konci duelu rozpačitá nálada, Petřkovičtí byli o poznání usměvavější. „Hráči na hřišti splnili do puntíku všechno, co jsme si před zápasem se soupeřem z vyšší soutěže řekli. Utkání odehráli s maximální zodpovědností a my trenéři jsme spokojeni,“ uvedl Roman Hulva, jeden z trenérů třetiligového týmu.

Vítkovickému trenérovi chyběla větší touha porvat se o výsledek. „Je škoda, že u některých kluků nebyla vidět chuť neskládat zbraně. I přesto, že se něco nepodaří, se dá přece hrát dál,“ kroutil hlavou Ivan Kopecký, kterému navíc udělalo vrásky na čele nepříjemné zranění útočníka Marka Szotkowského. „Má krvavý šrám a bolestivě naražený nos a kdoví, jestli ho dokonce nemá zlomený,“ vysvětlil důvod jeho rychlého odchodu ze hry ve druhém poločase po jednom ze soubojů před petřkovickou brankou. „Ten jeho nos je nakonec opravdu zlomený. Naštěstí mu jej doktoři ale nemuseli srovnávat, takže by jeho absence dlouhá být nemusela. Teď mu navíc sháníme nějakou ochrannou masku,“ upřesnil tiskový mluvčí vítkovického klubu Jiří Maléř.

Sobotní utkání nakonec nedohrál ani Vojtěch Gebert, který krátce před koncem odkulhal na střídačku. „Tam by snad mohlo jít pouze o nakopnutí v oblasti kotníku,“ hlásila u hřiště Oxana Bilik, fyzioterapeutka týmu. „Vojta s týmem odjel na soustředění, měl by být opravdu brzy úplně fit,“ doplnil Jiří Maléř.

Vítkovické jsou momentálně na předsezonním pětidenním kempu v Háji ve Slezsku a připravují se mimo jiné i na generálku před druholigovým jarem proti HFK Olomouc (neděle 26. února od 12.30 hodin). „Doufám, že budeme mít klid k tomu, abychom se mohli věnovat pilování herního projevu i s Vojtou Gebertem, jenž k nám dorazil ze Žižkova, a francouzským stoperem Soufianem Dramem, který je u nás na zkoušce ze Slovácka,“ upřesnil Ivan Kopecký.

MFK Vítkovice – FC Odra Petřkovice 2:2 (1:2)
Branky: 32. Gebert, 77. Vaněk z pen. – 20. Halaška, 43. Baranek z pen.
Vítkovice: Nemrava – Cverna, Honiš, Mikula, Prajza – Juřena, Texl, Vaněk, Gebert, Ondráček – Kovařík. Střídali: Szotkowski, Hlavsa, Fiala, Drame. Trenéři: Kopecký, West.
Petřkovice: Chvěja – Sporysz, Staněk, Drozd, Švancer – Ptáček, Baranek, Špavelko, Malý, Václavík – Halaška. Střídali: Hrdlička, Polášek, Dydowicz. Trenéři: Špička, Hulva.