„Rozhodně jsme ale měli na to vyhrát a postoupit v poháru dál," uvedl Roman West, trenér Vítkovic po teprve druhém mistrovském utkání nového ročníku, ve kterém se svým značně obměněným kádrem bude usilovat o co nejlepší výsledky ve druhé lize.

Ostravané nakonec doplatili na neproměňování šancí. „Smutným hrdinou se nakonec stal Vláďa Mišinský, který paradoxně po prvním vyrovnaném poločase svým výkonem tým rozpohyboval. Zároveň ale ve druhém poločase neproměnil jednu nadějnou šanci, na začátku prodloužení pak zahodil sólo a v samotném závěru hlavou ve velké šanci netrefil branku," vypočítal Roman West.

Vítkovicím ještě v normální hrací době mohl postup v souboji s třetiligovým soupeřem vystřelit Patrik Demeter. „Tohle měl být jednoznačně gól, který by nám stačil k postupu dál. Stejně tak se ale mohl aspoň jednou prosadit Dominik Kraut," povzdechl si mladý vítkovický kouč, který na začátku třicetiminutového prodloužení musel skousnout laciný inkasovaný gól. „Slušnou střelu domácích ale ke vší smůla někdo z našich tečoval tak dokonale, že zapadla přímo k tyči," dodal Roman West, trenér MFK Vítkovice, který už v neděli povede tým k prvnímu druholigovému utkání v Českých Budějovicích.

MFK Chrudim – MFK Vítkovice 1:0 po prodloužení

Branka: 95. Kopecký. Rozhodčí: Váňa – Nádvorník, Vodrážka. ŽK: Langr, Řezníček, Ráliš, Dostálek, Kesner, Mrázek – Ondráček, Texl, Mišinský. Diváci: 450.

Sestava Vítkovic: Kostolanský – Cverna, Coufal, Mikula, Prajza – Ondráček, Demeter (106. Wojnar), Texl, Vaněk – Kraut, Kovařík (46. Mišinský). Trenér: West.