"Všichni samozřejmě umíme počítat, ale pokud ta naděje je, byť třeba maličká, tak to určitě nevzdáváme. Bude záležet všechno na výsledku s Jihlavou, jak ten zápas zvládneme," řekl na tiskové konferenci ostravský trenér Radomír Korytář s odkazem na příští kolo s Jihlavou.

Bohemians začali aktivněji a hned z první větší šance udeřili. Hubínek ve 21. minutě kolmou přihrávkou ze středu pole dostal do šance Acostu, který sám před brankářem Pavlenkou nezaváhal a připsal si třetí gól v české lize. "Chtěli jsme se konečně v domácím zápase dostat do vedení, protože Baník má obrovské problémy, pokud dostane první gól. To se nám po velmi krásné akci podařilo," řekl trenér Bohemians Roman Pivarník.

Hosté mohli vzápětí odpovědět, ale Červenkovi chyběl krok k tomu, aby sám před Zlámalem zasáhl míč. Na druhé straně pálil v dobré pozici domácí Čížek jen do Pavlenky.

Hosté v druhé polovině úvodního dějství přidali a v 41. minutě měli dosud největší šanci. Míč propadl až na zadní tyč k Mondekovi, jehož střelu vyrazil brankář Zlámal nad sebe a míč následně z brankové čáry odvrátil Škerle.

Ostravský kouč Korytář poslal po přestávce na hřiště Kukece a čerstvý záložník hned nebezpečně napálil míč do prostoru malého vápna, odkud se jej patičkou snažil umístit za Zlámala Červenka, ale těsně minul. Na opačné straně střílel vedle Jirásek.

Slezané se tlačili za vyrovnáním, ale Červenka tečoval míč po rohu vedle a v 63. minutě zkazila Narhovi radost tyč. Místo toho opět skórovali Bohemians. Střídající Schick byl na trávník necelé čtyři minuty, než přebral míč, po úniku na pravé straně si jej navedl ke střele a z hranice velkého vápna trefil horní roh branky.

"Dali jsme tyčku, mohlo to být 1:1 a místo toho to bylo 2:0. To je u nás normální. Štěstí se nás nedrží, ale myslím, že tomu štěstí musíte jít taky naproti," podotkl kouč Korytář. "Můj nejhezčí gól v lize. Dělám to rád, že to takhle navedu do středu a levačkou zkusím trefit ten zadní prostor brány. Padlo to tam hezky," komentoval trefu Schick.

Bohemians se uklidnili a měli další šance, třetí trefu ale přidali až v 79. minutě. Útočník reprezentační jednadvacítky Schick poprvé v kariéře vstřelil dvě branky v jednom ligovém utkání, když rybičkou usměrnil míč do sítě po přímém kopu. "Klokani" tak prvně v ligové sezoně skórovali třikrát v jednom duelu.

"Nevím, jestli životní zápas, ale jsem rád, že jsem týmu takhle pomohl ze střídačky. Jako žolíkovi se mi ještě nikdy nepovedlo takhle dát dva góly," pochvaloval si Schick.

Baník pak zaznamenal aspoň čestný gól. Narh sice znovu trefil jen tyč, ale vzápětí v 88. minutě propálil Zlámala Dostál a připsal si první ligovou branku v kariéře. Radost Bohemians už to ale zkazit nemohlo. "Poslední tři zápasy, sedm bodů a všechno to byly hodně složité zápasy na psychiku. Jsem rád, že jsme dokázali odskočit od Baníku a udržet se v závěsu za středem tabulky," řekl Pivarník.

"Klokani" si připsali druhou výhru v této ligové sezoně, potřetí za sebou bodovali a posunuli se na třinácté místo tabulky. Naopak Baník podvanácté ze čtrnácti kol prohrál a z poslední příčky ztrácí na patnáctou Jihlavu už osm bodů.

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Branka: 64. a 79. Schick, 21. Acosta - 89. Dostál. Rozhodčí: Ardeleánu - J. Paták, Vysloužil. ŽK: Mišák, Narh (oba Baník). Diváci: 4952.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Šírl - Jindřišek - Acosta (90. Hašek), Jirásek, Hubínek, Mosquera (84. Bartek) - Čížek (60. Schick). Trenér: Pivarník.
Ostrava: Pavlenka - M. Dostál, Kaša, Machovec, Lučič (67. Holzer) - Ježdík - Narh, Mišák, Lásik (46. Kukec), Mondek (58. Szotkowski) - M. Červenka. Trenér: Korytář.