Nakonec však nic nezakrýval a řekl, jak to všichni na stadionu viděli. „Třinec vyhrál zaslouženě. Na tři body jsme neměli nárok," vyslovil bez vytáček.

Co rozhodlo, že jste prohráli pro Baník tak ostudným způsobem?

Hlavní problém bych viděl v tom, že jsme nebyli dostatečně důslední v obranné fázi. Dostali jsme gól ze standardky, přitom jsme si celý týden říkali, že tohle jsou situace, z nichž mohou hrozit nejvíc. Zároveň ani před brankou soupeře jsme si nepočínali tak, jak bychom měli. Chyběl nám důraz. Moc tomu nerozumím, protože jasným cílem bylo vyhrát. Po takovém výkonu ale můžeme na tři body zapomenout.

Trenér Petržela řekl, že jste hráli úplně opačně, než jakou jste si stanovili taktiku. Jak je to možné?

Těžko říct, zda to bylo terénem, z čehož plynulo, že jsme nebyli tak sebevědomí na míči a báli jsme se jít do kombinace, abychom nechybovali. Pak jsme to začali nesmyslně nakopávat, což ale pro jejich vysoké stopery nebyl problém si pohlídat, protože vyhrávali všechny hlavičkové souboje. To byla voda na jejich mlýn.

Zmínil jste terén, který byl každou minutou horší a horší, přičemž vaší kombinační hře nevyhovoval. Jakou hrál roli?

Na hřiště se vymlouvat nemůžeme. I když my i Třinec praktikujeme trochu jinou hru, bylo pro oba mančafty stejné. Myslím si, že zejména s blížícím se koncem jsme asi měli více zjednodušit hru, hrát rychle nahoru na útočníky, tam se pokusit získat odražené míče a z toho něco vymyslet.

V poločase jste prohrávali 0:2, ale místo toho, abyste po přestávce snížili, hned jste inkasovali třetí gól. Co se stalo, že jste si gólovou akci Třince nepohlídali?

Jak říkáte, do druhé půle jsme šli s tím, že co nejrychleji dáme kontaktní gól, abychom se ještě mohli rvát o body. Došlo i na změny v sestavě, takže jsme si věřili, že nám to pomůže, protože určitě bylo v našich silách s výsledkem něco udělat. Místo toho jsme ale udělali chybu v rozehrávce na útočné polovině a soupeř šel v podstatě do otevřené obrany. Bohužel jsem si to nepokryli a inkasovali jsme.

Byl tento gól rozhodující? Zlomil vás?

Nemyslím, že by nás zlomil, ale rozhodující byl.

Ozvali se také fanoušci, kteří sice tým celý zápas hlasitě povzbuzovali, ale po konci utkání začali pískat a křičet „My chceme Baník", přičemž jste si s nimi také něco vysvětlovali…

Odehráli jsme špatný zápas, v němž jsme nedokázali předvést hru, jakou se prezentujeme doma či v několika posledních zápasech. Proto si myslím, že měli plné právo nám vynadat a pískat. Tím ale neříkám, že je to příjemné. Musíme se z toho oklepat a do posledního zápasu jít s čistou hlavou, protože jinak jen stěží uspějeme..

Před šlágrem podzimu s Olomoucí to asi není ideální výsledek. Bude to mít na vás zítra nějaký vliv?

Osobně si myslím, že jsme dost zkušení, abychom tento zápas hodili za hlavu a poučili se z něj. Tak či tak víme, že proti Olomouci nám nezbývá nic jiného než vyhrát.