Zdenko Kaprálik vytvořil během minulé sezony společně s Michalem Frydrychem stoperskou dvojici, na kterou byl spoleh a dalo se na ní v budoucnu i stavět. Nyní to ale vypadá, že brzy osmadvacetiletý slovenský obránce na Bazalech pokračovat nebude. Vedení Baníku se s ním zatím nedohodlo na nové smlouvě, která mu vypršela v neděli. Z kuloárů pronikají informace, že odchovanec Interu Bratislava má nabídky ze zahraničí, kam může odejít zadarmo. „Nic podepsaného ale zatím nemám," řekl v rozhovoru pro Deník Zdenko Kaprálik.

Je vůbec reálné, že se s vedením na nové smlouvě dohodnete a budete v Baníku pokračovat?

Nic nemám hotové a podepsané. Vzali jsme si s manažerem čas do pondělka na rozmyšlenou. Pak se rozhodne, kde budu hrát.

Tomáš Řepka ve vzdušném souboji s ostravským Zdenko Kaprálikem.V čem je problém, že v Baníku nezůstáváte?

V neděli mi vypršela smlouva a ta nová se řešila na poslední chvíli. Když se nic nedělo, logicky jsem řekl manažerovi, aby zjistil, kde by o mě byl zájem. Nějaké nabídky nyní mám.

Jednu máte i z Baníku. Budete o ní vůbec přemýšlet? Je všeobecně známo, že ostravský klub je limitován finančními možnostmi…

Já vím, jak na tom klub je. A v mém rozhodování to zase tak velkou roli nehraje. Cítil jsem se v Baníku velmi dobře. I proto jsem o víkendu řekl manažerovi, aby vše zastavil, že nabídku Baníku zvážíme a pobavíme se o ní. Znovu říkám, že není nic hotové.

Během vašeho působení se Baník dostal do nejhorší situace v devadesátileté historii. Nelitujete toho, že jste před rokem do Ostravy přestoupil?

To rozhodně ne (velmi důrazně). V žádném případě! Kdyby se dal vrátit čas a já stál před stejnou volbou, rozhodl bych se zase pro Baník. Česká liga je taky kvalitní soutěž a jsem rád, že jsem ji mohl poznat. Odehrál jsem pětadvacet zápasů, poznal tradiční klub a hlavně skvělé fanoušky. Baník prochází těžkým obdobím, ale na zájmu příznivců to poznat není. To je něco neskutečného. I proto je dobře, že město klubu pomohlo a zachránilo ho. Pro celý region by to byla velká ztráta, pokud by Baník zanikl.

Jak složité to vůbec během sezony bylo, myslet a soustředit se jen na fotbal?

Tisíckrát si můžete říkat, že tyhle věci jdou mimo vás, ale vždycky něco v kabině uslyšíte a pak o tom přemýšlíte. Stejné to měli určitě i ostatní kluci z týmu. Hlavně nešlo jen o to, že nebyly peníze, ale o to, že klub balancoval nad propastí bankrotu. Byla to i z tohoto pohledu hodně náročná sezona.

Na co naopak budete rád vzpomínat?

Už jsem zmiňoval fanoušky. A pak taky to, že jsem si mohl v Baníku zahrát s Milanem Barošem. Během jarní části sezony nám všem psychicky velmi pomáhal. S ním jsem věřil, že se klub zachrání sportovně i ekonomicky.

Věříte v to?

Hlavně to Baníku přeju a je jedno, jestli v něm budu na podzim hrát, nebo ne. I teď na turnaji v Žirovnici za námi majitel klubu přišel a řekl, že finanční stránka klubu by se měla zlepšit. Tak věřím, že Baník půjde zase nahoru.