„Zápasy se Spartou jsou pro fanoušky nejatraktivnější a stejné to je i pro nás hráče. Já pamatuji řadu skvělých utkání, kdy jsme dokonce Spartu několikrát porazili. Těšíme se hlavně na výbornou atmosféru,“ říká kapitán týmu Martin Lukeš, jediný pamětník poslední výhry (3:2) z jara 2003. Také kouč Baníku Karel Večeřa věří, že ostravští fanoušci jeho týmu pomohou. „Věřím, že nám naši příznivci pomohou a budou naším dvanáctým hráčem. K fotbalu patří fanoušci, což bylo patrné i při posledním derby, která se hrálo ve skvělé atmosféře. Sníme o tom, že něco podobného bude i v pondělí na Bazalech,“ poznamenal Večeřa.

Svým svěřencům před prestižním zápasem žádné novinky nepřipravil. „Nic zvláštního se dít nebude, trénovat budeme jako obvykle. Jen někteří hráči z širšího kádru půjdou hrát v sobotu za béčko, které hraje v Dolním Benešově,“ podotkl Večeřa. Tým je až na zraněného obránce Aleše Neuwirtha kompletní. Ostravský kouč včera potvrdil, že žádné velké změny v sestavě neplánuje.

Před pondělní utkáním se Spartou se klub oficiálně rozloučí s dlouholetou oporou týmu Radkem Slončíkem. „Proto bychom byli všichni rádi, aby fanoušci přišli na Bazaly s dostatečným časovým předstihem. Ceremoniál začne už v 17 hodin,“ poznamenal předseda představenstva Baníku Jakub Kahoun.